Šta stranci vole u Beogradu

0 1,419

Mi u Tursku idemo, pre svega, na more, ili u šoping. A šta Turci rade kada dođu kod nas? Saznajte iz prve ruke…

  “Jeftin i savršen za vikend, beli grad, preporučujemo svima”, kaže u svojoj reportaži o srpskoj prestonici turska blogerka Ojuki Jalcin.

Beograd preporučuje u proleće, “jer je zimi baš hladno”, i dodaje da se spremite na mnogo hodanja ako želite da ovaj grad potpuno doživite.

“Gradski prevoz je ok, iz tramvaja možete razgledati grad, iz taksija takođe, ali ćete hodajući najbolje ostiti atmosferu.”

Pogledajte njenu foto galeriju:

Ona, naravno preporučuje Knez Mihailovu ulicu, kao srce Beograda, i hotele u blizini gde dve noći za dve osobe, sa doručkom, koštaju oko 88 evra.

Od hrane izdvaja šopsku salatu i ćevape, kao i domaću rakiju.

Ojuki je obišla i Zemun i kaže da je tamo jela svežu rečnu ribu, ali i dobru piletinu i pecivo.

Oduševljena je, očekivano, noćnim živozom Beograda, i kaže da niko ko dođe u Beograd ne bi trebalo da propusti da poseti Skadarliju.

Ona se šetala Kalemegdanom, posetila je nekoliko muzeja, a naročito joj se dopalo što je u Muzeju narodne banke Srbije dobila novčanicu sa svojim likom.

Kaže da hram Svetog Save izgleda spektakularno i poredi ga sa Svetom Sofijom u Istanbulu. Međutim, lepo je i to što je posetila crkvu Svetog Marka, kao i Tašmajdanski park, i što ih je takođe izdvojila kao mesta u Beogradu koja obavezno treba videti.

Svoju reportažu je završila opisom Muzeja Nikole Tesle. “Ulaz je 500 dinara, a obavezno ga obiđite uz stručnog vodiča, inače vam ništa neće biti jasno. Muzej je mali, ali je super!”VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Instagram
Izvor/Autor Mondo
Ostavite odgovor

Your email address will not be published.