SRSKI MINIMALIZAM MOZGA

0 581

ZLOČINAČKI MINIMALAC I BLAGORODNI MAXIMALAC PLATA U SRBIJI

Digla se velika prašina, buka, hajka, rasprava oko minimalnih zarada u Srbiji, da je to još nečuveno.
Ispostavilo se da su minimalne plate kod nas nevidjena omča oko vrata teškim buržujima, privatnicima, i samoj državi.
Nevidjeno zlo je po mnogima u ovoj raspravi je povećati minimalac od bednih hiljadu dinara, jer to utiče na zaradu extraprofitera u Srbiji.

Rasprava o maximalnoj zaradi u Srbiji se nikada ne vodi, ona je bogom dana, ona je u redu kod, njoj ništa ne hvali, sem da se povećava svakog meseca ako može, a može to kod nas bez problema.

Nevidjene bitange i lupeži učestvuju u ovoj raspravi o srpskom minimalcu.Pogotovu iz redova ekonomskih ubica, i ekonomskog establišmenta potpomognut sa vlasnicima krupnog kapitala.
Iako je srpski minimalac koji se isplaćiuje jednom mesečno u iznosu samo jedne dnevnice u EU razvijenim državama poput Danske, Švedske, Holandije, Nemačke itd.

Hajka na one koji bi minimalac povećali je ovih dana u Srbiji kao na one bubašvabe i žute mrave koje se pojavljuju po našim stanovima, zgradama.Traži se odmah efikasan sprej koji će uništiti te minimalne maximalce.

Zločinačka ekonomska i poreska politika u Srbiji je čudo nad čudima, samo kod nas je porez na minimalac 68%, a porez na maximalac koji nema limita je isto toliko, ali ga maximalci prjvljuju na minimalac.
Jedini porez na plate koji kod nas funkciniše kao singerica je porez na minimalac, njih 90% u Srbiji prijavljuje minimalac za oporezivanje plata.
A to su uglavnom državne službe koje same sebe oporezuju i taj oporezovani deo novčane mase sebe kasnije opet daju kroz te iste plate i nekontrolisane privilegije.

U Danskoj recimo porez na osnovne plate je 38%, a porez na maximalne i bezobrazne plate je 100%.Kod njih vlada progresija u porezu.Koja ne dozvoljava da se neko extremno bogati, a neko extremno siromaši.
U razbojničkoj i gansterskoj Srbiji porez na minimalac od 167€ je isti kao i na plate od 25.000. €.Toliko o zločinaštvu u mafijaškoj Srbiji.

Inače, zanimljiva je ta fiskalna, ekonomska i svakakva raspodela dobara, zarada i novinastalih vredosti u Srbiji?
Naš radnik i radnička klasa u Srbiji zaradju za:

1-Državnog službenika
2-Sve političare u državi
3-Za sve one koji žive na budžetu
4-Za sve penzionere
5-Svu moguću birokratiku u društvu
6-Za sve one koji nisu sposobni sami da privredjuju itd.

I šta je ovde sada frapantno iz gornjeg spiska korisnika tog novca?

Najbednije plate, najbednije priviligije, najbednije kod nas žive oni koji prave nekakav stvarni profit, konkretne pare za državu i društvo.
A najbolje kod nas žive i prolaze oni koji fisklnim zakonima i propisima sebi samima dodele te njihove para i koliko im treba, a treba im 6 puta više no ikome drugome u državi i drušvu?

I šta mislite, dokle ovako ovo može da traje kod nas?
Teško da može još dugo?

Približava se dan rasplata, jer mnogi umesto da ovo promene silom svoj autoriteta, postojanja kod nas promene, oni odlučuju da sve ovo rasulo napuste i pobegnu odavde glaviom bez obzira, i ostave da se ovaj lopovski sistem sam od sebe sruši i uruši?

To ide kod nas dosta sporo, i uružavaju se pre sve više ljudi koji rade nešto ovde, a nikako da se uruše oni koji rezultate tog rada koriste samo za sebe.Tako da, tu smo gde smo.

P.S. Ajmo ovako da to postavimo: Može li se živeti od minimalca u Srbiji?Može, ali jedva 10. dana u mesecu?I šta onda poslodavac i država ovde predlažu radnicima?Da se korisnici minimalca sami ubiju, ili ubiju nekoga ko prima 1000 minimalaca?Čisto retoričko i egzistencijalno pitanje kod nas?

 VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.