Srđa Janković objasnio kako cepivo deluje!

U OVOM SLUČAJU KOVID VAKCINA NE POMAŽE!

0 872

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da nema dokaza da je neka vakcina protiv korona virusa bolja od druge, ali da su sve bezbedne

 

On je za tv Prva rekao da svaka od njih štiti i može značajno da pomogne, a da će kada se dokaže da je neka vakcina bolja od druge to ući u protokole.

Ovo su za sada samo pretpostavke. To što sam primio Fajzerovu vakcinu ne znači da njoj dajem prednost već da je bila prva dostupna mojim kolegama u Tiršovoj. Primio bih i svaku drugu da je bila tada dostupna – rekao je Janković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Srđa Janković primio vakcinu protiv korona virusa

Kako je rekao, oni koji žele da prime vakcinu ne moraju da rade PCR test, ali ako su zaraženi virusom, vakcina im neće pomoći i neće na vreme podići imunski odgovor ali neće ni odmoći.

– Osoba će se razboleti od korone, ali naravno nije dovoljno imunizovana. Tri nedelje su potrebne da vakcina deluje, ali nema rizika niti opasnosti. Neće mu se ništa od vakcine desiti osim što ona neće moći da pomogne još – objasnio je Janković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Srđa Janković

Naveo je i da lekar na osnovu hronične bolesti nekog pacijenta treba da proceni da li može ili ne može da primi vakcinu.

On je rekao i da dolazak vakcina ne znači da treba prerano da se opuštamo.Komentari

komentara

Foto Tanjug/Strahinja Aćimović
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.