Srbija uplatila dva miliona dolara Fondaciji Klinton za susret Obame i Vučića

Poznati američki analitičar, lobista i savjetnik Donalda Trampa tokom njegove kampanje za predsjednika SAD-a, Rodžer Stoun, izjavio je u populanoj emisiji “Info Vors” (Rat informacijama) autora Aleksa Džounsa da je FBI pokrenuoo postupak protiv Hilari Klinton zbog optužbi da je primila novac od Vlade Srbije s ciljem da predsjednik SAD-a Barak Obama primi u posjetu predsjednika Vlade Srbije.

Stoun je Aleksu Džounsu u telefonskom javljanju rekao da je FBI pokrenuo postupak protiv Hilari Klinton između ostalog i zbog njenog posredovanja da Fondacija Klinton dobije na račun dva miliona dolara od Vlade Srbije u svrhu da predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bude zvanični gost kod Baraka Obame.

“Jedan od razloga pokretanja postupka protiv Hilari Klinton jeste činjenica da je Srbija uplatila dva milona dolara za rukovanje njihovog predsjednika sa Barakom Obamom i da je taj novac poslat Fondaciji Klinton. To je kriminalna radnja i pokušaj da Hilari Klinton izbjegne postupak biće veliki izazov za institucije”, naveo je Stoun.
Rodžer Stoun je bio i član izbornog štaba Donalda Trampa tokom predsjedničke kampanje kojeg je napustio 8. avgusta 2015. godine.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nije krio svoje simpatije prema Klintonovima svojim učešćem na forumu Fondacije Klinton kao i izjavama prodrške Hilari Klinton.

Nedavno je premijer Srbije na konstataciju novinara RTS-a i magazina “Oko” Gorislava Papića da u trenutku kada Klintonovi gube podršku u svojoj zemlji Vučić im pruža podršku odgovorio da je to uradio zato što je pametan.

Dio u kome se navodi posredovanje Klintonove između administracije predsjednika SAD-a i premijera Srbije možete pogledati od 19. minuta.

Srbija uplatila dva miliona dolara Fondaciji Klinton za susret Obame i Vučića (VIDEO)

 

Komentari su zatvoreni.