SLUŠAJTE ŠTA KAŽU STRUČNJACI I NE PANIČITE! Radojičić: Bitno je odgovorno ponašanje, kako smo se i ranije ponašali u sličnim slučajevima!

0 45,759

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da nema mesta panici zbog korona virusa i da je u slučaju epidemije najvažnije slušati savete stručnih ljudi, pre svih epidemiologa


– Glavna poruka je da nema mesta za paniku. Bitno je odgovorno ponašanje, kako smo se i ranije ponašali u sličnim slučajevima, pri epidemiji gripa – rekao je Radojičić za TV Prva.

On je dodao da su nove informacije, o četiri zaražena pacijenta koronavirusom u Srbiji, očekivane.

 

– Epidemija ima svoju dinamiku. Dobra vest je da kod nas stiže nešto kasnije nego u zemljama u okruženju i u Evropi. Potrebno je, ako se i budu primenjivale mere zabrane okupljanja, odrediti optimalno vreme za uvođenje tih mera kako bi dale najbolje rezultate – naveo je gradonačelnik.

 

On je objasnio da je Radna grupa Ministarstva zdravlja glavno telo koje daje instrukcije svima, u korelaciji sa Institutom za javno zdravlje Batut, kao i da će grad primeniti sve preporuke Radne grupe i struke.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor Informer

Vaša email adresa neće biti objavljena.