SLOBODAN RAŠIĆ OPTUŽUJE SOCIJALNE RADNICE DA SU MU TRAŽILE 10.000 EVRA: Javno progovorio o svemu šta se dešava u Centru za socijalni rad Novi Beograd

0

Slobodan Rašić, otac maloletnog deteta otkrio je šta su mu tražile socijalne radnice ove ustanove

 

Skandalozno postupanje službenica Centra za socijalni rad Novi Beograd, gde su ocu maloletnog deteta tražile 10.000 evra da bi radile u njegovu korist, za Srpski telegraf otkrio je upravo otac koji se već nekoliko godina bori za starateljstvo nad maloletnom ćerkom.

 

Slobodan Rašić godinama vodi bitku sa Centrom za socijalni rad Novi Beograd. Opisao nam je sve neprijatnosti s kojima se susreo i s kojima se još susreće kada je u pitanju ova institucija.

Privatna arhiva

Sve traje već nekoliko godina. Bivša žena i ja razveli smo se 2016. Naravno, kao i svaki drugi čovek, a prvenstveno kao otac, želeo sam da sve prođe mirno i bez skandala. Ali ženska sujeta je očigledno proradila i otada kreće skandal. Centar za socijalni rad Novi Beograd, tačnije socijalne radnice Biljana Čiča i Olivera Rađenović Bulatović, koje vode ceo slučaj, napravile su gomilu propusta. Sve vreme trudio sam se da postupam mirno i racionalno i da pravdu tražim onde gde se i očekuje, na sudu. Međutim, u jednom trenutku njih dve su mi otvoreno tražile da im dam 10.000 evra da bi bile na mojoj strani – priča Slobodan.

Kako kaže, iako je od početka trpeo nepravdu, ovo je kod njega izazvalo najveći bes.

– Tog trenutka, kada su njih dve tražile da im platim da bi bile na mojoj strani, kreće pakao za mene, a, samim tim, i za moje dete. Centar za socijalni rad, čiji je posao da pomaže ljudima i radi u korist dece da ovako postupi, to je za mene zaista bio šok. Iskren da budem, ne mogu da tvrdim, a i ne znam da li su ostali zaposleni bili upućeni u ceo slučaj, ali svakako neka kontrola nad radom zaposlenih bi ipak trebalo da postoji – kaže nesrećni otac.

Društvene mreže Optužene socijalne radnice Olivera Radjenović Bulatović i Biljana Čiča

Naš sagovornik objašnjava i da je, pored ove činjenice, koja ga je naterala da pod imenom i prezimenom izađe u javnost, postojao i niz drugih propusta.

– To je bila samo kap koja je prelila čašu. Oni su u potpunosti bili na strani majke, nisu interes deteta stavili u prvi plan, kako bi inače trebalo. Krenuli su posle s lažnim iskazima na sudu. Pričali su da su izlazili na teren u moj stan i stan moje majke da izvide situaciju iako to nije tačno. Navodili su neku adresu na Zvezdari, za koju prvi put čujem. Te njihove navode, naravno, na sudu niko ne proverava. Još gore jeste to da čak i neke odluke koje je sud doneo one nisu poštovale – kaže Slobodan i dalje objašnjava:

– Određene zabrane koje je sud doneo doneo je nakon lažnih iskaza pomenutih socijalnih radnica. Jedna od tih odluka je privremena mera zabrane prilaska bivšoj ženi iako ja nju i ne viđam jer ćerku preuzima moja majka i dovodi je meni, a predaje je majka moje bivše supruge. Takođe, doneta je privremena mera da s ćerkom mogu da se viđam pod određenim uslovima u prostorijama centra. Sve na osnovu lažnih izveštaja Biljane i Olivere.

Na pitanja poslata Centru za socijalni rad Novi Beograd nismo dobili odgovore.

Privatna arhiva

Slobodanova bivša supruga sa detetom i majkom

Prelazio sam 600 km da bih poljubio vrata

Slobodan tvrdi da 2016, uprkos odluci suda da ćerku može da viđa svaki drugi vikend, svaki drugi praznik i slavu, on dete nije viđao.

– Sećam se i tada sam jedva dolazio do ćerke. Moja žena je izbegavala da poštuje prava koja mi je sud dodelio kada je viđanje deteta u pitanju. Dolazio sam, a u stanu ne zateknem nikoga… Pređem 600 kilometara, jer živim u inostranstvu, da bih poljubio vrata. Ponašala se kako je htela, čak je i fizički nasrnula na mene zajedno s dečkom, verenikom nanela mi je teške telesne povrede, nakon čega sam dobio krv u mokraći i hematom na bubregu, sve to od udaraca… Za sve ovo imam dokaze i lekarske nalaze koji moju priču potvrđuju. I pored svega toga Centar za socijalni rad Novi Beograd ostao je nem. Na sve moje žalbe, dokaze, sudske presude. Gotovo da ništa nisu poštovali – tvrdi Slobodan.

Foto Privatna arhiva Facebook
Izvor/Autor Republika.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.