Skupština Beograda danas bira 15 DIREKTORA gradskih firmi , ali će formirati i PREDUZEĆE ZA METRO

0 56,574

Na dnevnom redu šeste sednice Skupštine grada Beograda u ovom sazivu nalazi se 14 tačaka, ali će najzanimljivije biti ono što će se usvajati “po skraćenom postupku”, a reč je o (re)izboru direktora 15 gradskih preduzeća i ustanova čiji je Grad osnivač.

Danas bi trebalo da bude i zvanično potvrđena ostavka direktora GSP “Beograd” Željka Milkovića koji ju je podneo pre više od mesec dana, a očekuje se da pored velike većine starih, bude imenovano i par novih imena.

Podsetimo, biraju se direktori u JKP “Gradske pijace”, JP “Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, JKP “Gradska čistoća“, JP “Ada Ciganlija“, JKP “Zelenilo Beograd”, JKP “Beograd-put”, JVP “Beogradvode”, JKP “Beogradske elektrane”, JKP GSP “Beograd”, JP “Hipodrom Beograd”, JKP “Javno osvetljenje”, JKP “Parking servis”, JKP “Pogrebne usluge”, JP “Sava centar” i JP “Gradsko stambeno”.

– Na dnevnom redu sednice bi trebalo da se nađe i predlog odluke o formiranju javnog komunalnog preduzeća koji će se baviti projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem metro sistemom u Beogradu – rekao je predsednik parlamenta Nikola Nikodijević.Komentari

komentara

Foto BEOINFO / PROMO
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.