SKANDAL POTRESA ITALIJU! Isplivali šokantni snimci sigurnosnih kamera o premlaćivanju zatvorenika, SUSPENDOVANA 52 ČUVARA! /VIDEO/

0

Novi, veliki skandal potresa Italiju nakon što su u javnosti objavljeni šokantni snimci sigurnosnih kamera o premlaćivanju zatvorenika u zatvoru “Santa Maria Capua Vertere”, piše agencija Agi, a temom se opširno bave i drugi mediji

Agencija podseća da su zatvorski čuvari i policija preduzeli “kaznenu ekspediciju” protiv zatvorenika 6. aprila 2020. godine, nakon što su se ovi pobunili protiv obustavljanja poseta, mera uvedena zbog pandemije kovida19.

Zbog toga su već 52 čuvara kažnjena zatvorskim kaznama i suspenzijom sa posla, ali slučaj nije završen.

Ministarka pravde Marta Kartabia zatražila je “detaljnu istragu” i naredila instaliranje nadzornih kamera u sve zatvore “u interesu čuvara ali i zavorenika”.

O ozbiljnosti situacije govori i činjenica da je premijer Mario Dragi razgovarao sa nacionalnim garantom prava zatvorenika, Maurom Palma.

Direktor zatvora odobrio maltretiranje?!

Ono što dodatno otežava ceo slučaj je činjenica da je istragom utvrđeno da “kaznena ekpedicija” protiv zatvorenika nije bila samovoljna odluka lokalnog zatvorskog osoblja, već odobrena od direktora zatvora i šefa regije Kampanja za pitanja zatvorenika, a prema nekim indcijama znao je i bivsi ministar pravde Alfonso Bonafede čiju odgovornost javno traži lider stranke Liga Mateo Salvini.

U međuvremenu mediji izveštavaju i od drugim sličnim “akcijama” u ukupno 16 zatvora širom Italije gde su zatvorenici maltretirani od strane zatvorskog osoblja.

Objavljen i sudski epilog prošlogodišnjeg slučaja karabinjera iz Pjačence, koji su organizovani u bandu, reketirali i ucenjivali zatvorenike i lokalne kriminalce, organizovali rasturanje droge, i takođe maltretirali zatvorenike. Oni su osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne.

Foto Printscreen
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.