SKANDAL! NISAM PREDAO NOVAKU ZBOG POVREDE

0

Mora da nauči da se nosi sa porazom, u suprotnom nikada neće moći da bude veliki kao trenutno najbolji teniser sveta.

 

Iskustvo će tek morati da stekne…

Svetski broj jedan Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, nakon što mu je Italijan Lorenco Muzeti predao meč pri rezultatu 4:0 u petom setu (7:6, 7:6, 6:1, 6:0).

 

Đoković se mučio u prva dva seta, potom zaigrao mnogo bolje i potpuno razbio Italijana u naredna tri seta, dopustivši mu samo jedan od 17 gemova.

S obzirom na to da je Muzeti tražio pomoć fizioterapeuta, delovalo je da tinejdžer ne može da nastavi meč zbog povrede ili loše fizičke spreme, ali to nije glavni razlog!

Nakon dominacije u prva dva seta 19-godišnjak je potpuno stao, a srpski as krenuo je da briljira na šljaci. Po završetku meča očekivalo se da će Muzeti reći da je problem bio u povredi, ali on je sve iznenadio svojim rečima!

Ne, ne, ne, nisam predao zbog povrede. Bilo je malo grčeva i malo bolova u donjim leđima, ali ja više nisam mogao da osvojim ni poen, nije bilo to dobro ni za publiku i zato sam odlučio da predam. Nisam imao šansu, mislio sam da je najbolje rešenje da to uradim”, zapanjio je izjavom Muzeti.

 

Naravno da sam malo razočaran, ali igrao sam protiv najboljeg na svetu i uzeo dva seta, posle toga je on igrao mnogo bolje, uticala je i moja fizička sprema”, istakao je tinejdžer.

Dobio je mladi Italijan aplauze i povike za svaki lep potez i raskošni talenat, ali moraće da nauči da se nosi sa porazom. Sav teniski kvalitet pada u vodu, ako ne ume ponosno da izađe sa terena kada gubi.

Posebno nije sportski da zbog loše igre preda meč koji je tako blizu kraja. Novaku je falilo dva gema do pobede, ali Muzeti je ipak mislio da je veća sramota ne uzeti Đokoviću poen nego dostojanstveno biti na nogama do samog kraja.

Foto Printscreen
Izvor/Autor Mondo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.