Siniša Mali: U Parizu ćemo utanačiti detalje o beogradskom metrou!

BEOGRAĐANI ĆE BIRATI KOMPOZICIJU METROA!

0 6,686

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će tokom sutrašnje posete delegacije Srbije Parizu, razgovarati sa ministrima finansija, za ekonomski razvoj i za transport o beogradskom metrou

 

Podsetio je da je potpisan sporazum sa francuskim kompanijama oko prve linije, a na razgovorima u Parizu će se utanačiti detalji i dogovoriti struktura finansiranja od 454 miliona evra, koliko košta deo koji Srbija i Francuska finansiraju za deo koji rade Francuzi.

Gostujući na TV Prva, Mali je najavio i da će naša delegacija imati priliku da tokom posete vidi šest kompozicija, odnosno šest modela kako bi kompozicije metroa trebalo da izgledaju, i od njih šest izabraće tri.

Tri izabrane će, prema rečima ministra Malog, biti stavljene na glasanje Beograđanima da oni izaberu u kakvim kompozicijama žele da se voze.

Srpska delegacija u Parizu na razgovorima o BG metrou

Delegacija Srbije koja sutra putuje u Francusku razgovaraće sa predstavnicima kompanija Alstom i Ežis rejl, koje su angažovane na projektu izgradnje beogradskog metroa, a našoj delegaciji će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

U delegaciji će osim ministra finansija Siniše Malog biti i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Beogradskog metroa i voza Stanko Kantar.

Tokom posete Parizu, ministar Mali će se sastati sa francuskim ministrom ekonomije i finansija Brunom L”Merom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žanom-Baptistom Žebarijem.

U saopštenju se podseća da su Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija Pauer Čajna i francuske kompanije Alstom i Ežisrejl u januaru potpisali Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro.

On predviđa saradnju potpisnica na projektu izgradnje metroa u Beogradu, kako bi bila izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža.Komentari

komentara

Foto News1/Zorana Jevtić
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.