Siniša Mali: Izgradnja druge linije metroa počinje 2023. godine

0 34,762

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali predsedavao je danas sednicom Radne grupe za realizaciju projekta „Izgradnja beogradskog metroa“, na kojoj je rečeno da bi izgradnja druge linije metroa trebalo da počne tokom 2023. godine.

 

Ministar Mali je rekao da će radovi na prvoj liniji metroa početi krajem ove godine, a da će radovi na izgradnji druge linije biti započeti dok još budi trajali radovi na izgradnji prve. Predviđeno je da prva linija bude puštena u rad 2028. godine, a druga 2030. godine. Na sastanku Radne grupe je rečeno i da će radovi na prvoj liniji biti započeti izgradnjom depoa u Makišu.

Takođe, istaknuto je da se sprovode neophodne aktivnosti za pripremu terena na Makiškom polju kako bi radovi mogli da počnu krajem godine. Ministar Mali je obavestio članove Radne grupe o nedavnoj veoma uspešnoj poseti Francuskoj, gde je delegacija Republike Srbije imala niz značajnih sastanaka sa predstavnicima francuskih kompanija „Alstom“ i „Ežis rejl“ koje su uključene u projekat izgradnje metroa u Beogradu.Komentari

komentara

Foto MFIN

Vaša email adresa neće biti objavljena.