Siniša Mali: Beograd po prvi put dobio kreditni rejting

Grad će predstaviti veliki broj projekata javno-privatnog partnerstva, kao što je, između ostalog, obnova „Sava centra”. Pored Beograda, priliku da se predstvi investitorima imaće i više od 60 lokalnih samouprava.

Najbolja smo destinacija za investicije u ovom delu Evrope, a dokaz je i to što je Beograd po prvi put dobio kreditni rejting B1 sa pozitivnim izgledom, što će i te kako uticati da se investitori opredele za naš grad, rekao je za RTS gradonačelnik Siniša Mali najavljujući Beogradske investicione dane u „Sava centru”, na kojima će se okupiti više od 600 učesnika iz preko 20 zemalja.

Prema njegovim rečima, grad će predstaviti veliki broj projekata javno-privatnog partnerstva, kao što je, između ostalog, obnova „Sava centra”. Pored Beograda, priliku da se predstvi investitorima imaće i više od 60 lokalnih samouprava.

– Kada je reč o projektima javno-privatnog partnerstva, najvažniji projekti su odvođenje otpadnih voda, izgradnja javnih garaža odnosno šest podzemnih garaža koje su u planu, kao i obnova „Sava centra”, čija rekonstrukcija treba da se završi do kraja sledeće godine. Vrednost investicije je 20 miliona evra, a time će on ponovo postati biser kongresnog turizma – rekao je Siniša Mali.

Vesić: Na teritoriji Voždovca ove godine u obnovu škola uložili smo oko 30 miliona dinara

On je dodao da je Beograd danas drugačiji nego što je bio pre dve godine, ali isto tako da će biti drugačiji za tri do pet godina.

– Imamo veliki investicioni potencijal, po prvi put smo smanjili broj nezaposlenih, a dobili smo i kreditni rejting, što je dovelo do pozitivnog odjeka među investitorima. To pokazuje da smo stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu Evrope. Želimo da se predstavimo i privučemo još veći broj investitora u naš grad. Istovremeno se borimo da svaki naš sugrađanin nađe svoje radno mesto i ostvari bolje uslove za život – istakao je Mali.

(Telegraf.rs)

Komentari su zatvoreni.