Otišao je u legendu

Danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac u 81. godini života.

Popularni Šeki je bio druga Zvezdina zvezda posle Rajka Mitića. Bio je verovatno jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala, umetnik sa loptom, i veliki boem.

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vreme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije.

Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda. Foto: MNPress

Posle incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dve godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta, ali se ponovo vratio u velikom stilu.

Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK-a, trener i štamparski radnik Politike, primetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat poseduje.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 470 utakmica i postigao 119 golova za 11 godina u klubu. Osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta.

Šekularac je ostavio neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, a i šire. Navijači će ga zauvek pamtiti kao jednog od najvećih driblera svih vremena sa naših prostora.

(Telegraf.rs)