ŠANSA: Grad daje NOVAC, izdvojeno više od 16 miliona dinara!

0

Evo ko će imati pravo na pomoć!

Konkur za dodelu novčane pomoći telentovanim učenicima srednjih škola u Beogradu biće raspisan sutra, najavili su iz gradske uprave.

FOTO: Beoinfo

“Fondacija za mlade talente grada Beograda putem konkursa dodeljuje 16.800.000 dinara. Od toga, za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta namenjen je ukupan iznos od 12.000.000 dinara. Za učestvovanje na priznatim takmičenjima u inostranstvu ukupan iznos od 2.400.000 dinara, a za učestvovanje na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama, seminarima i skupovima u inostranstvu, ukupan iznos od 2.400.000 dinara”, rekao je Vesić.

FOTO: Beoinfo

 

On je dodao da se sredstva dodeljuju jednokratno i u celom iznosu, ali i da je kao inicijator osnivanja Fondacije ponosan, jer je ove godine veći broj donatora podržao rad Fondacije.

FOTO: Beoinfo

“Veći broj donatora znači više sredstava kojima ćemo podržati talentovanu decu u odnosu na prošlu godinu. Tokom 2016. godine Fondacija za mlade talente grada Beograda finansijski je podržala 69 talentovanih učenika sa teritorije grada”, dodao je gradski menadžer.

 

Fondacija za mlade talente je osnovana 23. juna 2015, jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine grada Beograda. Posvećena je pomaganju mladim talentima koji su slabijeg materijalnog stanja da bi uprkos tome razvili svoj potencijal i imali jednaku šansu za uspehe i nagrade, prenosi “Beoinfo”.

 

Izvor: BKTVNews
Foto Beoinfo
Izvor/Autor BKTVNEWS

Vaša email adresa neće biti objavljena.