RUSKA DOKTORKA DALA SPISAK NAMIRNICA ZA ODBRANU OD KORONE! Jednu svakog dana koristimo, ali je na neko vreme treba izbaciti!

0

Pacijenti koji se zaraze korona virusom i tokom oporavka treba u ishranu da dodaju složene ugljene hidrate, jogurte i zeleno povrće. O ovome je govorila Svetlana Malinovskaja, specijalista za zarazne bolesti, šef odeljenja za rehabilitaciju Regionalne kliničke bolnice Vidnovskaja (VRKH) u Rusiji

 

Veoma je važno da ovi ljudi uzimaju složene ugljene hidrate, pre svega cela zrna. Takođe treba jesti više jogurta, kiselih krastavaca i pasulja, zelenog povrća i začinskog bilja, kelj, zelenu salatu, a suncokretovo ulje izbaciti i zameniti lanenim uljem”, kaže dr Malinovskaja.

Ona takođe preporučuje kombuhu i bifidus jogurt. Naglasila je da takvi proizvodi jačaju imunološki sistem i pomažu u obnavljanju crevne mikroflore. Doktorka savetuje i da se doručku dodaju orasi, bademi i seme bundeve.

“Oni su bogati omega-3 kiselinama. Takođe je veoma važno spavati 8-9 sati dnevno. Ovo je još jedan način za jačanje imunološkog sistema”, rekla je Malinovskaja.

Ona naglašava da za obnavljanje prirodne ravnoteže vode u telu treba piti vodu sa limunovim sokom.

Foto Pixabay
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.