RIK odbio prigovor Čedine liste: Koalicija za mir nema status manjinske

0 5,700

Za prigovor je glasao jedan član RIK-a.

 

Republička izborna komisija odbila je večeras prigovor Koalicije za mir, koju osim LDP-a čine i manjinske stranke, na rešenje RIK-a kojim je ta komisija odbacila predlog izborne liste Čedomira Jovanovića da joj se utvrdi položaj koalicije stranaka nacionalnih manjina.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da je toj listi ranije naloženo da otkloni nedostatke i dodao da su oni prilikom dostavljanja nedostajućih potpisa podneli i predlog da im se utvrdi položaj koalicije stranaka nacionalnih manjina.

Iz Koalicije za mir su uputili prigovor i predložili da Komisija još jednom preispita svoju odluku, jer, kako je objasnio Dimitrijević, smatraju da su postupili u skladu sa zakonom, s ozbriom da su takav predlog dostavili pre proglašenja izborne liste.

Maja Pejčić zamenik člana RIK-a rekla je da je ona pitala predstavnike Koalicije za mir kada su dostavili potpise da li žele da steknu status manjine i dodala da su rekli da ne žele.

Ona je kazala da su predstavnici koalicije bili dužni da prilikom podnošenja liste dostave predlog da im se utvrdi status manjine i predložila da se prigovor sada odbije kao neosnovan.

 

Odbijanje prigovora predložili su i zamenik predsednika RIK-a Željka Radeta, zameni člana RIK-a, Branislav Čolović i član RIK-a Stevan Babić.

Dimitrijević je objasnio da za usvajanje prigovora treba da glasa 18 članova kako bi on bio prihvaćen i da se u suprotnom predlog smatra odbijenim.

Za prigovor je glasao jedan član RIK-a.Komentari

komentara

Foto Facebook/ČedomirJovanovic
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.