Republika Srbija pokazala da je u stanju da se bolje od većine evropskih zemalja nosi sa posledicama migrantske krize

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas

0 5,591

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su jutros u Beogradu sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, istakao je da je svim iregularnim migrantima koji poštuju zakone naše zemlje i koji su deo našeg prihvatnog sistema, obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj.

Mup Srbije
Mup Srbije
Mup Srbije

„Svi oni koji izlaze iz našeg sistema, koji misle da po Srbiji mogu da se kreću bez ijednog dokumenta, bez uredne prijave, koji misle da mogu da budu u Srbiji, a da ne poštuju naše zakone, moraju da znaju da je Srbija ozbiljna, organizovana zemlja i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova veoma posvećeno čuvanju javnog reda i mira“, poručio je Vulin. Ministar je rekao da kao što ne želimo da vidimo građane Srbije da sami preuzimaju pravdu u svoju ruke i da se traže izgovori kako država ne radi svoj posao, tako ne želimo da vidimo ni pripadnike drugih zemalja i migrante da se po Srbiji kreću kršeći naše zakone. „Građani, nemojte nasedati na lažne priče.

Mup Srbije
Mup Srbije
Mup Srbije

 

Država Srbija radi svoj posao, zaštitiće naš način života i svakog građanina naše zemlje. Srbija je zemlja u kojoj se zakon strogo i odlučno poštuje“, naglasio je ministar Vulin.Komentari

komentara

Foto Mup Srbije
Izvor/Autor Mup Srbije

Vaša email adresa neće biti objavljena.