Renato Grbić o potresnim detaljima spasavanje žene iz SMRTONOSNE MATICE DUNAVA!

VIKALA JE, PUSTITE ME HOĆU DA SE UBIJEM!

0

Nesrećna žena se 200 metara održavala na vodi, nekako joj se jakna nadula kao padobran – ispričao je alas Renato Grbić posle 31. spasavanja.

Heroj sa Dunava, Renato Grbić spasao je jutros iz ledenog Dunava ženu M. M. (62) koja je pokušala da se ubije.  

Kako je Renato ispričao za Telegraf.rs, njegovom sinu je dojavio prijatelj da neko pokušava da skoči sa mosta. Seo je u čamac i krenuo u spasavanje.

– Prijatelj je sinu javio da neko hoće da skoči sa mosta. Nisu mogli da razaznaju da li je muško ili žensko – ispričao je Renato

Legendarni alas koji je prethodno iz smrtonosnog zagrljaja dunavske matice spasao 30 osoba, nije gubio vreme. osoba koju jee pokušavao da spase u početku je odbijala pomoć.

 

informer.rs

 

– Nekih 200 metara se održavala na vodi. Jakna joj se nadula, kao padobran, nekako. Iz čamca smo je izvukli, nisam morao da ulazim u vodu. Ali nije htela da pruži ruku. Rekla mi je samo: “Pustite me, hoću da se se ubijem” – ispričao je Renato Grbić.

Iako je žena odbojala da mu prući ruku Renato j  uspeo da j euhvati i nije je puštao. Izvukli su je iz ledenog Dunava i dovezli u svoju konobu. Žene iz konobe su joj odmah pomogle da se zgreje, a on je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

– Odveli su je Hitna pomoć i policija. Doživela je stres, hipotermiju, smrzavanje – kaže on srećan što je spasao još jedan život. 

Posle 31. spasavanja Renato Grbić je  ponavio svoju želju koju je nedavno rekao za 60. rođendan, da ovog više ne bude jer život je jedan i nema nereševih problema.

Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.