Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša počeće tek NA JESEN 2019.

0 1,138

Očekujem da radovi u Ulici kneza Miloša počnu na jesen sledeće godine jer ćemo tokom proleća raditi Savski trg, obelodanio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Hepi.

Podsetimo, radovi u jednoj od najprometnijih saobraćajnica u prestonici, koji bi mogli da dovedu do velikih problema u funkcionisanju prevoza, prvo su najavljivani za 2017. a zatim i za ovu godinu kada je najavljivana prva “lagana” faza.

Projekat sa šest saobraćajnih traka
FOTO: BEOINFO / RAS SRBIJA
Projekat sa šest saobraćajnih traka

Za sada još nije poznato da li će na kraju biti vršena kompletna rekonstrukcija Ulice kneza Miloša koja je prema prvobitnom projektu, koji je prezentovan javnosti pre tri godine, predviđao pravljenje još jedne saobraćajne trake (po tri u oba smera), podzemnu garažu koja bi išla od Nemanjine do Višegradske sa 427 parking mesta, potpuno uklanjanje vozila sa trotoara i izgradnju biciklističkih staza.

Posebna poteškoća prilikom izvođenja radova biće i činjenica što kroz ovu saobraćajnicu prolazi više od 15 linija javnog gradskog prevoza.

Ipak, to neće biti jedini radovi u prestonici. Mnogi su planirani pre Kneza Miloša.

– Već za dva dana počinju radovi u Ulici kneginje Zorke, od Bulevara kralja Aleksandra do Makenzijeve, rekonstrukcija Svetogorske je u toku, Bulevar oslobođenja biće završen do 1. septembra, a radove u Radničkoj završićemo do kraja avgusta. Radovi na platou na Slaviji rade se o trošku izvođača i rok je 8. avgust, nakon čega možemo da aktiviramo sredstva obezbeđenja i posao damo nekim drugim firmama – rekao je Vesić.

ULICA DUGA 1.600 METARA

Ulica kneza Miloša prostire se od Mostarske petlje do Doma Narodne skupštine, duga je 1.600 i široka 28 metara. Sadašnji naziv dobila je 1858. godine, a prethodno se zvala Topčiderski drum.Komentari

komentara

Foto RAR SRBIJE
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.