Raspisan tender za prigradski i lokalni saobraćaj: “Lasta” seli buseve za Beograd

Direkcija za javni prevoz objavila je tender za prevoz putnika u javnom prigradskom i lokalnom prevozu u Beogradu.

Predviđeno je da se za ovu uslugu zaključe dva ugovora: jedan za linije ka rubnim opštinama koje sada opslužuje “Lasta”, kao i one za Surčin koje održava “Avala bus prevoz”. Reč je o kratkoročnom ugovoru po kojem rade od maja, a kako su nam potvrdila oba prevoznika, oni su zainteresovani da učestvuju u novoj javnoj nabavci.

U “Lasti” kažu da im je cilj da zadrže posao u prigradskom prevozu koji tradicionalno obavljaju. Ono što je zanimljivo to je i da će autobusi koje su nedavno povukli iz Kragujevca moći da se nađu na ulicama Beograda.

– Uradićemo preraspodelu vozila, deo tih autobusa išao bi verovatno u Beograd, a deo u Obrenovac. Imamo dovoljno kapaciteta i zasad ne planiramo da ukidamo saobraćaj u drugim gradovima Srbije. Ponudu ćemo poslati samostalno, a ne u grupi prevoznika – kažu u “Lasti”.

Za prigradske linije zainteresovana bi mogla da bude i sve moćnija “Ariva”.

– Vizija “Arive” jeste širenje tržišta u Srbiji, pratimo tendere, a učestvujemo na onima koji se mogu ispratiti sa postojećim resursima. Kada razmotrimo kompletnu dokumentaciju i uradimo analizu, razmišljaćemo o učešću – kažu u ovom preduzeću podsećajući da “Ariva Litas” u Beogradu učestvuje u gradskom prevozu kao lider konzorcijuma koji čini 20 prevoznika sa 385 vozila.

Ponude će se primati do 25. avgusta.

ZA LOKAL POTREBNO 230 VOZILA

Za prigradski prevoz planirano je angažovanje 230 autobusa (120 solo, 80 zglobnih i 30 turističkih), a za linije ka Surčinu 58 (45 solo i 13 zglobnih), koliko bi ih saobraćalo radnim danima.

Blic

Komentari su zatvoreni.