RADOVI NA TRGU SE NASTAVLJAJU: Za vikend sadnja drveća, od ponedeljka popločavanje! Za saobraćaj od 1. septembra

0

Naredne godine može se očekivati i rekonstrukcija ulica Kneza Miloša i Tadeuša Košćuškog, ali i Glavna u Zemunu.

Rekonstrukcija Trga republike teče po planu, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje sadnju drveća za predstojeći vikend.

– Predstoji nam sadnja 21 novog stabla, a uz postojeća u Makedonskoj i Kolarčevoj ukupno će biti pedeset stabala na Trgu republike. Od ponedeljka počinje i popločavanje granitnim pločama, a posebno sam zadovoljan time što ćemo 1. septembra biti spremni da rekonstruisani Trg republike pustimo u saobraćaj – naveo je Vesić.

U isto vreme okončaće se i Karađorđeva, a nastaviće se sa radovima na keju što neće uticati na saobraćaj. Da se ne bi pravile saobraćajne gužve, početak radova za potez od Ruzveltove do Kalemegdana pomeren je na 1. jul, dodao je Vesić.

goran-vesic

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

– Centralne gradske ulice bile su u veoma lošem stanju jer se decenijama nije u njih ništa ulagalo, pa je bilo krajnje vreme da se rekonstruišu – istakao je Vesić. 

On je najavio i da se naredne godine može očekivati i rekonstrukcija Kneza Miloša i Tadeuša Košćuškog, ali i Glavna u Zemunu i još pojedine frekventne saobraćajne deonice u gradu.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.