Radost Evrope” odzvanja Beogradom: Deca iz 17 zemalja sveta odžala zajednički koncert

0

Tradicionalna manifestacija “Radost Evrope” danas je nastavljena koncertom “Susreti prijateljstva” na kome su se predstavila deca iz 16 zemalja i delegacijom dece iz Kine.

Susreti mališana u okviru manifestacije “Radost Evrope” koja je počela pre dva dana, nastavljeni su danas u sali  dvorane beogradskog Dečjeg kulturnog centra “Donka Špiček”  koncertom “Susreti prijateljstva”.

FOTOBKTVNews

“Jako sam srećna što sam došla u Beograd.  Sviram u ansamblu ansamblu violinista muzičke škole Alegreto iz Moldavije, iz grada Kahul. Lepo me je ugostila porodica koja me je primila i nadam se da ću opet doći u Beograd”, objašnjava gošća iz Moldavije.

FOTOBKTVNews

“Danas ću igrati kvik-kvik-slou (brzo-brzo-polako) to je vrsta plesa koji je mešavina repa i rokenrola. Svima koji su danas ovde sa nama želim da se lepo provedu. Uspostavila sam divno prijateljstvo sa svojim domaćinima i oduševljena sam kako je Beograd moderan grad koji ima mnogo tržnih centara i zanimljivih stvari”, priča učesnica iz Poljske.

FOTOBKTVNews

Beograd je po 48. put dečja prestonica Evrope, a na manifestaciji učestvuje oko 500 mališana iz 16 evropskih zemalja i delegacija dece iz Kine, a ove godine se održava pod sloganom “Svako dete ima krila”.

FOTOBKTVNews

Deca iz 17 beogradskih osnovnih škola ugostili su u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine.

FOTOBKTVNews

Manifestaciju koja je decenijama simbola grada organizovao je Dečji kulturni centar Beograda, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu.

FOTOBKTVNews

“Ono što je najvažnije, što se tiče “Radosti Evrope” je druženje dece, to da deca budu domaćini drugoj deci koja nisu pre bila u Srbiji. Postoje i uzvratne posete, što znači da deca koja su ih primila u svoj dom, najčešće dobijaju poziv da i ona njih posete u njihovoj zemlji. Ovo je vrlo značajna manifestacija sa dugom tradicijom i nadam se da će još dugo trajati i mnoga detinjstva učiniti srećnim”, rekla je Tanja Perović, PR Dečijeg kulturnog centra Beograd.

FOTOBKTVNews

Trodevna manifestacija završiće se uz najrazličitije vrste scenskih nastupa dece iz sedamanest zemalja učesnica, a organizatori poručuju da će posetioci moći da na jednom mestu sagledaju ražličite pristupe u radu sa decom, od tradicionalnih do savremenih.

FOTOBKTVNews

Susret dece Evrope biće zatvoren sutra Gala koncertom u Sava Centru.

Izvor: Tanjug/BKTVNews
Foto BKTVNews
Izvor/Autor BKTVNEWS

Vaša email adresa neće biti objavljena.