RADOJIČIĆ: Od početka pandemije u sprskoj prestonici izvršeno više od 18.450 kontrola

0 4,847

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su Inspekcija i Komunalna milicija noćas u Beogradu kontrolisale 202 objekta, te da nije bilo većih prekršaja

 

On je dodao da je od početka pandemije u sprskoj prestonici izvršeno više od 18.450 kontrola.

Komunalna milicija i inspekcija su i noćas vredno i posvećeno radile svoj posao kao i prethodnih deset meseci. Moja poruka sugrađanima je da se disciplinovano pridržavamo propisanih mera, a ne da čekamo kazne. Znam da su sugrađani iscrpljeni i da su već mnogo puta čuli pozive i ove molbe, ali to je neophodno – kazao je gradonačelnik za televiziju Prva.

On je naveo i to da se mora voditi računa o balansu između pooštravanja mera i eventualnog popuštanja, kao što je, kako smatra, sada slučaj.

– Kao lekar uvek imam dozu straha i zabrinutosti kada popuštamo mere, ali sa druge strane svestan sam da bi funkcionisao zdravstveni sistem, mora da funkcioniše i privreda, kao i uslužne delatnosti. Jednostavno se mora naći balans i u tom segmentu. Ovaj virus napada zdravlje ljudi, ali takođe napada osnovu društva, a to je privreda – naglasio je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je doneo definitivnu odluku da neće biti masovnog okupljanja za doček Nove godine a sugrađani treba da vode računa i za ostale praznike s obzirom na ozbiljnost situacije.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor Tanjug

Vaša email adresa neće biti objavljena.