Radojičić najavio: Izgradnja metroa počinje 2020. godine

0 4,764

Izgradnja metroa počeće 2020. godine, a za sada je definisana linija od Makiškog polja do Mirijeva, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ta linija, rekao je, imaće 17 kilometara u prvom i 5,5 kilometara i u drugom delu.

“Linije ide od Makiškog polja, preko Žarkova, Belih voda, Požekse ulice, pijace na Banovom brdu, Ada Ciganlija, Most na Adi, Mostarska petlja, Beograd na vodi, Ekonomski fakultet, Trg republike, Francuska, Pančevački most, železnička stanica na Karaburmi. To je prvi deo od 17 kilometara”, rekao je Radojičić.

Na kritike šta će biti sa ostalima koji nisu na toj trasi, Radojičić je rekao da je važno da se počne sa jednom trasom. Podsetio je da je 2017. godine urađen Smart plan, detaljna analiza i da je predviđeno da će dve linije metroa, sa četiri linije Beovoza rešiti transportne probleme u gradu.

Radna grupa radi sa konsultantima, francuskim firmama, a ko će dobiti posao na kraju još se ne zna.

“Izgradnja metroa će koštati više od milijarde, imamo ljude koji su zainteresovani da investiraju, imamo ideje kako ćemo to uraditi. Uvek ima problema sa novcem, ali se mora planirati”, rekao je gradonačelnik.

Važan projekat je i izgradnja Tiršove 2, koja će se nalaziti u Deligradskoj ulici, blizu KCS i ginekologije, ali i blizu auto-puta, pa će hitni slučajevi moći brže da stignu do Dečje klinike, rekao je Radojičić.

Dodao je da će u novoj klinici, veličine 30.000 kvadrata, biti visoki standardi, pogotovo za najteže pacijente na intenzivnoj nezi, sa modernom opremom.

Najavio je i da će do kraja godine biti kupljeno 100 autobusa za GSP kao i deset saniteta za domove zdravlja.

U oktobru će, dodao je, Beograd biti domaćin skup 16+1, saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kojem će, kaže, prisustvovati i gradonačelnik Pekinga i gde će biti reči o razvoju i povezivanju gradova.

Ivan Bakić uzimao novac od preduzeća, pozivao se na kumstvo sa ministrom policije

Izvor: BKTVNews, Beoinfo


VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ
Izvor/Autor BKTVNews

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.