Radojičić: Beogradski heroji za tri i po meseca SPASILI 36 ŽIVOTA

0 4,901

Vatrogasno spasilačku brigadu, povodom učestalih požara na teritoriji Beograda, danas je obišao gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

Brigada je od 1. avgusta ove godine imala ukupno 2.336 intervencija, od čega je bilo 1.856 požara. U poređenju sa izveštajem od prošle godine, kada su imali 2.237 intervencija, može se zaključiti da je njihov broj u porastu.

Radojičić u poseti vatrogascima
FOTO: BEOINFO / PROMO
Radojičić u poseti vatrogascima

– Nažalost, u ovim požarima poginulo je sedam osoba. S druge strane, u istom periodu, spasili su 36 osoba koje su bile ugrožene požarom, i na tome sam im veoma zahvalan. Vatrogasci su naši heroji i mi im moramo pridati maksimalnu pažnju i ceniti ono što čine za sigurnost svih nas – kaže Radojičić.

FOTO: BEOINFO / PROMO

Od prvog avgusta ove godine ukupno je poginulo 17 lica, od kojih sedam u požaru. Takođe, vatrogasne ekipe imale su 62 povređena lica, od kojih je 22 bilo u požaru. Stradalih vatrogasaca nije bilo, ali je povređeno osam pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade.

Gradonačelnik je istakao da je u svakom trenutku u pripravnosti 150 vatrogasaca.

– Jutros su već imali jednu intervenciju u selu Babe, gde na sreću nije bilo povređenih. Beograd trenutno ima 16 centara sa ukupno oko 700 vatrogasaca, a od sutra ćemo imati još 54 čoveka koji su prošli odgovarajući obuku, čime će ekipe biti pojačane – najavio je gradonačelnik.

FOTO: BEOINFO / PROMO

Kao neke od značajnih intervencija Vatrogasno-spasilačka brigada izdvaja požar koji se dogodio u fabrici “Imlek” u Padinskoj skeli, požar u stanu u ulici Bulevara despota Stefana, gde je spašeno troje ljudi, uz pomoć auto-mehaničkih lestvi, požar na Starom sajmištu gde su spašene dve ženske osobe, požar na prostoru JKP “Gradska čistoća” na Adi Huji, kao i požar u Rušnju, gde se zapalio magacin.

U poslednjih pet dana dve osobe starije dobi nastradale su u dva odvojena požara u stambenim objektima.Komentari

komentara

Foto BEOINFO / PROMO
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.