PRVI MAJ

0 574

ŽIVELA RADNIČKA KLASA SRBIJE!

A OD ČEGA MAJKU LI VAM KRVAVU JEBEMO?

 

Ne postoji danas pojam “Radničke klase” kod nas je bar tako već više od četvrt stoleća.Taj pojam je izumro, sad radnike zovu i nazivaju ih kolokvijalno kao “radna snaga”.

Nekada su se poslodavci u 18/19/20 veku takmičili ko če više da plati radnika i trudbenika?
A danas u 21. stoleću svi se trude i takmiče ko će najmanje da ga plati, ili ne plati njihov rad uopšte?Dotle smo došli danas, ako neko još nije o tome obavešten.

Slavljenje 1. maja kao praznik rada je postala najveća i čista farsa i prevara, a zaostala iz vremena OUR-a. SOUR-a, to jest mamuta i dinosaurusa.

Danas više ima smisla i rezona slaviti dan nerada i javašluka, raznih prevara radnika, no ikakvog rada i bilo kakvih rezultata rada?

Danas, to jest na ovaj prvomajski uranak više neće ustajati radno i obeležavati ga i proslavljati nikakvi naši radnici, no samo djaci, studenti, te nezaposlena i dokona omladina i penzioneri.

Ništa više kod nas nije kao što je nekada bilo, pa i neće ni biti, no nije to najveći problem, no je problem što to niko ne konstatuje da je to tako, no se svi brane ćutanjem i tihovanjem.

To je sada pravi hit u našem društvu, gde svi talentovano ćute o svkakvom našem važnom društvenom problemu i fenomenu.Dokle tako?Je l’ opet do sledećeg 1. maja?

 VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.