Prva faza radova na Trgu republike se privodi kraju, a onda OD APRILA ZATVARANJE ULICA

0

Posle višemesečnog zastoja zbog pronalaska arheološkog nalazišta, te otkopavanja ostataka Virtemberške kapije i nekoliko rimskih grobnica, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji Trga republike.

Uprkos najavama da bi deo gde su pronađeni ovi ostaci mogao da bude zastakljen, od ove ideje se odustalo. Ostaci su konzervirani i zakopani.

Posle asfaltiranja, trenutno se radi na popločavanju ove lokacije, a kompletna prva faza bi, prema najavama nadležnih, trebalo da bude gotova početkom aprila.

Tek tada, međutim, sa početkom druge faze uslediće glavobolja za sve one koji svakodnevno prolaze ovim delom prestonice. Naime, zbog radova na potezu od Narodnog muzeja do “Staklenca”, doći će do velikih promena u saobraćaju.

Predlog o zatvaranju ulica
FOTO: BLIC / RAS SRBIJA
Predlog o zatvaranju ulica

Prema sadašnjim najavama, potpuno će biti obustavljen saobraćaj na samom Trgu republike, kao i u pravcu Vasine i Francuske ulice, pa će se iz Kolarčeve moći samo ka Makedonskoj.

Za to vreme, autobusi gradskog prevoza će promeniti trase, a postoji opcija da bude napravljena privremena trolejbuska okretnica kod Palate “Albanija”.

Foto BLIC / RAS SRBIJA

Vaša email adresa neće biti objavljena.