Protivzakonito skuplje naplaćivao vrtiće, tužbe su Beograd koštale više od 3 milijarde dinara!

0 5,704

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak izjavio je da je Dragan Đilas za vreme svog mandata roditeljima u Beogradu protivzakonito skuplje naplaćivao vrtiće, te da je Grad do sada isplatio 3,3 milijarde dinara roditeljima na ime tužbi koje su stigle.

 

Grad je dobio 15.000 tužbi i na osnovu presuda sudova, roditeljima smo isplatili 3,3 milijarde dinara. Ne smemo dozvoliti, da nikada više, gradom upravljaju ljudi koji su spremni da otimaju od roditelja za boravak dece u državnim predškolskim ustanovama rekao je Gak, prenosi SNS u saopštenju.

On je dodao i da se ne sme ponoviti da se grade vrtići bez kanalizacije, bez vodovodne mreže i prateće infrastrukture kakav je bio vrtić “Oblačak” na Zvezdari jer su to osnovne stvari koja svaka predškolska ustanova mora da ima.

Ne smemo dozvoliti da nikada više Dragan Đilas i slični njemu upravljaju gradom i da se na taj način odnose prema sektoru koji je najbitniji za svaki grad – rekao je Gak i dodao da je Osnovna škola “Milena Pavlović Barili” primer kako se Dragan Đilas odnosio prema sektoru obrazovanja i dečije zaštite.

Kako je rekao ova škola je sagrađena za 100 dana, ali je nakon toga više vremena od same gradnje bilo potrebno za popravke kako bi ta škola bila potpuno bezbedna za boravak dece kakva je sada.

Građani odlično znaju ko radi u njihovom interesu i zato sam uveren da će 21. juna podržati listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu”, a da će Dragana Đilasa poslati u političku penziju bez mogućnosti da ponovo urušava i grad Beograd i ovaj sektor – zaključio je Gak.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.