PROTIV SUPRUGE UHAPŠENOG MIROLJUBA JEVTIĆA, SLAVICE ANIĆ JEVTIĆ PODNETA KRIVIĆNA PRIJAVA JOŠ PROŠLE GODINE

0 6,561

Uhapšeni direktor ,,Infrastruktura železnice Srbije", Miroljub Jevtić i v.d.generalni direktor ,,Srbija Voza”a.d. Jugoslav Jović priuštili sve moguće privilegije bahatoj supruzi M.Jevtića, Slavici Anić Jevtić i korišćenjem uticaja moći dolazili do informacija od zaposlenih zarad ostvarivanja ličnog interesa, pravili lažne afere i kadrirali u ,,Srbija vozu”a.d.

 

Pored toga što su zaposleni iz železničkih društva mogli da vide da supruga uhapšenog Miroljuba
Jevtića veoma lagodno živi, nosi skupocenu gardarobu pričalo se i o tome da joj je suprug opremio kancelariju u Nemanjinoj 6 o trošku ,,Infrastruktura železnice Srbije", a zaposlena je u ,,Srbija vozu”.a.d. na izmišljenom radnom mestu Poverenika za etiku.

Foto: Facebook.com/Slavica Anic Jevtic

Kako su mediji ranije pisali ,,Izmišljena radna mesta, eksperti za etiku u vozovima” pokazalo se da je uhapšeni Miroljub Jevtić u saradnji sa njegovim jako bliskim saradnikom direktorom ,,Srbija voza”a.d.Jugoslavom Jovićem smišljeno omogućio privilegije sistematizovajući radno mesto Poverenika za etiku u Kabinetu generalnog direktora ,,Srbija voza”a.d. za Slavicu Anić Jevtić sa završenim arapskim jezikom i to bez prethodno donešenih kriterijuma i dokazanih rezultata rada iste.

 

Kako saznajemo, Marina Popović koja je kandidat za generalnog direktora ,,Srbija voza”a.d. pitala je Jovića kako je to moguće da mi kao firma nemamo Odbor za etiku već ste sami izabrali Slavicu Anić Jevtić da se isključivo ona bavi pitanjima etike i to bez tima i da sama odredi ko će joj biti saradnik? Marina je dostavljala predloge v.d.generalnom direktoru J. Joviću o formiranju Odbora za etiku i dala predlog da se jasno definišu kriterijumi za izbor odbora i izrađenih akata na šta se Jović oglušio i odbijao sve njene predloge pozivajući se na to da je Slavica Anić Jevtić supruga Miroljuba Jevtića, a Miroljub najbliži saradnik ministarke građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i da je to razlog odbijanja.

 

Inače na usmeni zahtev Slavice Anić Jevtć izabrana je Veliborka Š. za koordinatora da obavlja poslove etike, a sedište joj je u Kabinetu Jovića i sekretariše v.d.generalnom direktoru ,,Srbija voza”a.d. Jugoslavu Joviću iako u nazivu i opisu radnog mesta nema definisano da se bavi i poslovima sekretarice što izaziva razne sumnje.

V.d. generalni direktor ,,Srbija voza”a.d. Jugoslav Jović protiv koga postoje krivične prijave omogućio je Slavici Anić Jevtić, supruzi uhapšenog zbog primanja mita Miroljuba Jevtića, mnoga Ovlašćenja kako bi se ona bavila pitanjima etike, mobinga, diskriminacijom, borbi protiv korupcije i kriminla i drugim aktivnostima gde može dolaziti do raznih kompromitujućih informacija i manipulisati zaposlenima iako poslodavac u skadu sa Zakonima R.Srbije ima izabrana lica koja se bave zlostavljanjem na radu. Na koji način su izabrana ta lica i da li su ispoštovane procedure, Zakoni R.Srbije to već Jović treba da odgovori?Postavlja se pitanje gde su te informacije i dokumentacija išle dalje ako se zna da ni jedan predmet nije procesuran nadležnim institucijama.

Javna je tajna da bez dozvole supruga Slavice Anić Jevtić , Miroljuba Jevtića, Jugoslav Jović nije smeo da postavi ni jednog direktora i da je po njegovoj direktivi smenjivao ljude? Koju dobit je ,,Srbija voz”a.d. imao od Slavice Anić Jevtić sobzirom na to da je postavljena u Kabinetu generalnog direktora i da su joj omogućene ogrome privilegije, plata, dnevnice, putovanja, ovlašćenja pitanje je za direktora Jugoslava Jovića?

 

Slavica Anić Jevtić ima svoje poslušnike kojma za uzvrat omogućava bolja radna mesta, stimulacije, veće zarade iako ne ispunjavaju uslove za neka radna mesta, nisu stučni, traži zaštitu za zaposlene koji povredjuju radnu disciplinu , koji stvaraju loše međuljudske odnose koji imaju propuste i nepravilnosti u radu itd. Takvi pojedinci su zaštićeni ko ,,beli medvedi” tako da se ni Jović ni Slavica Anić Jevtić ne obaziru na to da li ti isti poslušnici imaju krivične prijave, da li nanose štetu firmi, da li se time remeti proces rada jer su im bitniji lični interesi moć, fotelja, dobra zarada.

Podsetićemo da je Slavica Anić Jevtić jedan od učesnika smišljanja lažene afere bivšem zameniku Centra za kontrolu prihoda Marini Popović i glavnom koordinatoru Zoranu Mančeviću Lažna afera pokrenuta je jer Z.Mančević i M. Popović nisu hteli da učestvuju u prljavim igrama ljudi koji su bili pod zaštitom, a kadrovi uhapšenog bivšeg v.d.generalnog direktora ,,Infrastrukture železnica Srbije” Miroljuba Jevtića kao i zbog urušavanja ugleda i časti Popovićeve da ne bude izabrana za generalnog direktora ,,Srbija voza”a.d.

 

Rukovodioci u ,,Srbija vozu”a.d. kao i zaposleni odlično znaju kako Slavica Anić Jevtić vrši pritiske da bi dolazila do raznih informacija ali nažalost pokazuju strah da preduzmu mere i da se obrate Joviću jer se plaše da ne ostanu bez egzistencije, plaše se nameštenih neosnovanih otkaza, afera, smanjenja zarade, premeštanja na druga radna mesta, smene i znaju da će udariti na zid ako bilo šta preduzmu upravo zbog trgovine uticaja moći .

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pored svega Slavica Anić Jevtić traži podatke firme i zaposlenih što nije u njenoj nadležnosti i nadmenim stavom ,bezobrazno upornim slanjem mejlova i dopisa uz pokazivanjem moći mnogi rukovodioci i zaposleni doživljavali su stres i bili ometani u radu. Kako ona poštuje propise govori i to da i dalje na zvaničnom sajtu ,,Srbija voza”a.d. stoji Etički kodeks koji nije potpisan od strane direktora Jugoslava Jovića da bi bio validan kao što se u istom i navodi. Pa da ne pričamo o tome šta se tu muvalo da li je Odbor direktora ,,Srbija voza”a.d uopte usvoji taj njen Etički kodeks i ostale propise ili su retroaktivno usvajli ?

 

Sve to im je bilo malo pa su joj dali i da vodi i rodnu ravnopravnost u ,,Srbiija vozu”a.d. bez unapred urađenih odluka, akata, a uzimajući ideju od zaposlenih koji su već imali oformljenu komisiju za zaštitu ravnopravnosi u saradnji sa sindikatima iz železnice. Marina Popović je bila izabrana za predsednika te komisije i dostavljen je predlog v.d.generalnom direktoru J.Joviću i obavešten je da su zaposleni uradili predlog Kodeksa , Pravilnika i svega ostalog što ta komisija treba da sadrži. Jugoslav je u saradnji sa Slavicom Anić Jevtić kako saznajemo korišćenjem uticaja moći tu komisiju rasturio, a Marina Popović je nakon pritisaka, verbalnog nasilja i upućenih pretnji morala da se povuče.

 

Protiv Slavice Anić Jevtić podneta je krivična prijava još prole godine. Verujem u rad nadležnih
institucija i verujem da će doći vreme da se bahatima stane na put. Slavica Anić Jevtić već duži vremenski period svojim postupcima i ponašanjem pokazuje da se izdiže iznad institucija Republike Srbije. Sva ovlašćenja i razna pitanja koje je Jugoslav Jović, v.d.gen.direktor omogućio Slavici Anić Jevtić su posebne teme i time ne može jedna osoba da se bavi, ne može da nalaže i zahteva dostavljanje raznih podataka i informacija o poslovima koji predstavljaju poslovnu tajnu jer S.Anić Jevtić nije ni zakonodavni ni izvršni organ. – kaže naš dobro obavešten sagovornik.

 

Iz priložene fotografijama koja je objavljena na instagramu ,,Infrastrukture železnica Srbije” vidi se da je omogućeno Slavici Anić Jevtić koja je zaposlena u ,,Srbija vozu”a.d. da bude na skupu koji je održan na temu ,, Žene u transportu” sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović za razliku od žena iz ,,Srbija voza”a.d. koje nisu imale priliku da prisustvuju iako se već duži vremenski period zalažu za rodnu ravnopravnost.Komentari

komentara

Foto Facebook.com/Slavica Anic Jevtic
Izvor/Autor Beograd24.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.