Proširenje terminala, remont piste, smanjenje buke: Šta će sve da se menja na beogradskom aerodromu?

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
0 3,598

Vansi planira da uloži 980 milliona evra za četiri godine ali će 450 miliona biti uplaćeno u državnu kasu

 

Proširenje terminala, remont postojeće piste, izgradnja nove i smanjenje buke samo su neki od projekata koji će da promene izgled Aerodroma Nikola Tesla. 

 

Francuska kompanija Vansi erports objavila je šta sve planira da napravi na beogradskom aerodromu kojim će upravljati narednih 25 godina.

 

Ova kompanija nedavno je aplicirala kod Evropske banke za obnovu i razvoj za zajam od 100 miliona evra, ali će među finansijerima biti i mnogi drugi. Vansi planira da poboljša rad aerodroma u prve četiri godine koncesije. Nadogradnja aerodroma obuhvatiće proširenje terminala, remont postojeće piste, izgradnju nove zamenske i proširenje prostora za kretanje aviona na putu od i do piste.

Cla pista biće renovirana, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vansi planira da uloži 980 milliona evra za četiri godine ali će 450 miliona biti uplaćeno u državnu kasu, dok će ostatak biti iskorišćen za razvoj infrastrukture.

Vansi je istakao da je jedan od najvećih problema buka, jer se aerodrom nalazi blizu naseljenog područja. Upravo će zato jedna od prvih mera biti pronalaženje načina da se nivo buke umanji.

Takođe, Vansi napominje da će za projekat proširenja biti potrebna i mala akvizicija zemljišta koja će da počne u narednih pet godina. Vansi bi upravljanje aerodromom trebalo d azapočne do kraja godine.

(Telegraf.rs/exyuaviation.com)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Tanjug/Dragan Kujundžić
Izvor/Autor Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.