Prodaja apartmana na Zlatiboru – atraktivnosti koje aktivno privlače turiste

Prodaja apartmana na Zlatiboru

Zlatibor je planina koja privlači veliki broj turista, svih generacija, preferencija i raznolikih područja sa kojih potiču, jer je mnogo više od planinskog venca i prirodnog okruženja za odmor. Kvalitetan sistem izgradnje u kombinaciji sa značajnom raspoloživošću smeštajnih kapaciteta, vrhunskom opremljenošću i inovativnošću, obezbeđuje odličnu ponudu nekretnina na tržištu.

Danas je zastupljen rastući trend razvoja domaćeg turizma i u tom pogledu je najpopularnija kupovina i prodaja apartmana na Zlatiboru. Prodavci su prvenstveno investitori koji su izgradili ili kupili apartmane, dok ih kupci plaćaju u cilju daljeg rentiranja i iznajmljivanja, ili ličnog stanovanja na predivnom planinskom predelu. Jedna takva firma kojoj svakako vredi pokloniti poverenje je Kalman, a proverite šta su nam rekli o ovoj temi.

Apartmanski smeštaj je sve traženiji od strane turista

Svako ko putuje po zemlji ili inostranstvu teži da obezbedi što lepši i komforniji smeštaj za porodicu i sebe, bez obzira na vreme zadržavanja i boravka u ambijentu. Prodaja apartmana na Zlatiboru jedna je od najtraženijih kategorija danas, posebno zbog toga što se u ovakvom enterijeru dobija nekoliko prostorija – kuhinja, dnevni boravak, spavaća soba, kupatilo i najčešće terasa, što daje užitak celoj porodici.

Takođe, za razliku od garsonjera, kuća i koliba, apartmani su u jednoj smeštajnoj jedinici kompletno opremljeni bez potrebe za prolaskom u prizemlje ili na sprat objekata. Sigurnost i bezbednost se podrazumevaju, a najveći broj jedinica ima i obezbeđenu recepciju, SPA i Wellness centre, kao i moderne bazene na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Isplativost ulaganja dugoročnim iznajmljivanjem apartmana

Najveći broj učesnika u prometu nekretnina zna da je prodaja apartmana na Zlatiboru vrlo isplativa i ozbiljna odluka, kojoj prethodi niz finansijskih ulaganja. Naime, apartmani se često grade u cilju zadržavanja i iznajmljivanja od strane vlasnika, ali se određeni objekti i jedinice već tokom izgradnje objavljuju kao dostupni za prodaju.

Kupovina i prodaja apartmana na Zlatiboru tokom izgradnje rezultira nešto nižim cenama po kvadratu u odnosu na promet nakon izgradnje i opremanja. U tom smislu, kupcima je dostupna nabavka u sivoj gradnji koja podrazumeva sam nastanak objekta, ili „ključ u ruke“ princip uz koji se obezbeđuje kompletno opremljen prostor, spreman za useljenje.

Atraktivnosti, sadržaji i događaji koji privlače turiste na Zlatibor

Pored toga što je sama kupovina i prodaja apartmana na Zlatiboru višestruko isplativa, sadržajnost kako samog centra, tako i periferije, razlozi su zašto se turisti uvek rado vraćaju na ovu planinu. Na Zlatiboru se nalazi popularni „Dino park“, zatim luna i „Avantura park“ za najmlađe, etno selo „El Paso City“, kao i čuvena gondola kojom se dobija duga vožnja preko Zaovinskog jezera i prirodnih krajolika planine.

Takođe, veliki broj kafića, restorana, barova i pabova pruža nezaboravan provod, kulinarske specijalitete i uživanje u omiljenim napicima. Jezero u strogom centru obogađeno je tgom i šetalištem, na kojima se organizuju mnoge muzičke, umetničke i druge manifestacije tokom čitave godine, a posebno u letnjoj sezoni. U zimskim sportovima uživa se na obodima planine, što obožavaju sve generacije turista.

Brojne su atraktivnosti koje privlače ogroman broj turista baš na planinu smeštenu u Zapadnoj Srbiji, dok su unosna ulaganja investitora i kupaca prepoznata kao odličan način sticanja visokih zarada rentiranjem smeštajnih jedinica. Kupovina i prodaja apartmana Zlatibor popularna je tokom čitave godine i posebno karakteristična za investitore i kupce koji se bave prometom, odnosno izdavanjem smeštaja za turiste.