Predsednik Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu: Manje sam optimističan nego prošle godine

0

Vučić učestvuje danas na 7. Beogradskom bezbednosnom forumu

Mir je preduslov za razvoj, a nestabilan Balkan i ekonomski i tehnološki nerazvijen region opterećen stereotipima nije rešenje, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  On je na 7. Beogradskom bezbednosnom forumu rekao da je u vezi s tim manje optimistačan nego prošle godine, a da ni tada nije baš bio optimišta, ali, kako je primetio, to je njegova priroda.

Bez sumnje, međutim, naveo je da će Srbija učiniti sve da očuva regionalni mir spokoj, što je najvažniji preduslov za razvoj i napredak regiona.

– Kad kažem da sa manje optimističan, to nije samo zbog nas i ne stidim se da ti prizna – deo smo problema. Ne reagujemo s vremena na vreme kako treba, potcenjujemo teškoće, preterujemo u reakcijama, ali u isto vreme imamo probleme koji su uvezeni iz Evrope i sveta – primetio je.

Printskrin: Youtube/Belgrade Security Forum

Dodao je i da smo uspeli u jednoj stvari kad je reč o stabilnosti, posebno odnosima na relaciji Beograd-Priština, a to je da je da “nismo imali mrtve”, što je, dodao je, za građanje veoma važno.

– Ljudi se bar malo više osećaju bezbedno, ako smo i tome malo doprineli onda sma zadovoljan. Ali to nije dovoljno – ocenio je.

Zato je, kaže, i predložio unutrašnji dijalog da se građani u Srbiji izjasne o kosovskom pitanju, jer, dodaje, moramo da razgovaramo jedni sa drugima, da iznesmo zahteve i privedemo ih relanosti. ”

– Ali i da pitamo drugu stranu da uradi to isto, inače ćemo imati zamrznuti konflikt narednik 10, 20 ili 50 godina, a za to nemamo vremena ako mislimo na budućnost dece i unuka – poručio je Vučić.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Foto Youtube
Izvor/Autor Telegraf

Vaša email adresa neće biti objavljena.