PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ:”VELIČANSTVENO GRADILIŠTE SIMBOL NAPRETKA SRBIJE”

0 1,929

 Predsednik  Aleksandar Vučić danas je obišao rusko gradilište kod Čortanovaca. Radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte jedna od najvećih investicija u Srbiji.

 

 

Foto: Instagram “buducnostsrbijeav”

 

“Ovo veličanstveno gradilište je simbol sveukupnog napretka Srbije! Radovi na izgradnji vijadukta „Čortanovci“ predstavljaju najveće železničko gradilište u celoj Evropi”, objavio je predsednik Vučić- Instagram  buducnostsrbijeav.

 

 

 “Tunel izgleda fantastično i pogled sa ovog mosta biće možda lepši od pogleda sa mosta “Vrla”. U septembru/oktobru sledeće godine, ako sam dobro razumeo idemo vozom od Beograda do Novog Sada za pola sata. Ovo je bukvalno svemir u odnosu na ono što smo imali. Klasa iznad! Pogodila nas je pandemija, ali je moja molba bila da gradimo brzu prugu Beograd-Niš. Videćemo šta ćemo sa tim, ugovor je spreman, ali pare još nisu, obavestićemo vas kad nađemo pare. Dva grada će biti udaljena kao da ste otišli negde na kafu. Dok obavite dva-tri razgovora usput, već ste stigli – rekao je predsednik Srbije. Mi ovde gradimo budućnost koja će ostati zapisana u istoriji. Ulažemo ogroman novac za najmodernije pruge sa prosečnom brzinom od 200km/h. I preko ovog vijadukta sa pogledom na Dunav i Frušku Goru nećemo morati da usporavamo, pa ćemo se i tu kretati istom brzinom.” – rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Takođe, predsednik Vučić dodao je: “Da se Srbija nije odrekla nijednog važnog infrastrukturnog projekta i da za njih ima novca i podseća na potonuće cene nafte i ističe da je to dokaz da niko u svetu neće znati šta nas čeka. Mi smo spremni, i mi molimo ljude da budu spremni za rad. Čini mi se da smo se navikli na manji obim posla, manje odgovornosti, ali moramo brzo da se prebacicmo i pokažemo da možemo da radimo više. Uskoro ćemo imati veliku investiciju u Novom Sadu koja će doneti nekoliko hiljada radnih mesta. Sa Mađarskom imamo odličnu saradnju, oni su nam iskreni prijatelji i imali su razumevanja u svakoj teškoj situaciji. I unutar EU govorili su u superlativu o pravima manjina. Kada budemo imali prugu do Budimpešte, do Beča ćemo stizati za 4 sata”.

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio se svima na radu i istakao da će njihovi rezultati ostati zabeleženi u istoriji.

 

 Komentari

komentara

Foto Instagram buducnostsrbijeav" Instagram buducnostsrbijeav
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.