PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ:”POLITIKA NIJE NASILJE”

0 589

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je povodom današnjeg incidenta ispred parlamenta, i protesta na Trgu republike, da nasilje nije politika i da ćemo sačuvati demokratske vrednosti i pravni poredak, ali nas neće odvojiti od ključnog zadatka – da ponovo posle dva meseca zatvaranja zemlje, napravimo ekonomski bum i da budemo jedna od najuspešnijih zemalja, a država je dovoljno jaka i umeće da ih pobedi, na svaki način.

 

Foto: Instagram”avucic”

Zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta, koji je ocenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju, i tako pokažu da je Srbija demokratska zemlja.

Vučić je u obraćanju građanima Srbije koje je objavljeno na njegovom Instagram profilu rekao da su danas “fašističke falange” Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

 

Foto: “sns_srbija”

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić @anabrnabic izjavila je da se neće tolerisati da “rulja sa kriminalnim dosijeima” napada poslanike, a da je jasno da žele da izazovu političke sukobe i incidente. Ljudi koji napadaju poslanike i ministre ispred Skupštine Srbije neće proći nekažnjeno, jer postoje zakoni koji moraju da se poštuju, i istakla da koliko god neko misli da je jak i nasilan i da može da maltretira ljude – to ne može./ objavljeno je na Instagram profilu SNS #Srbija

Povodom incidenta ispred parlamenta oglasila se i ministarka pravde i član Predsedništva Srpske napredne stranke, Nela Kuburović: ”Nesvakidašnji incident koji se danas dogodio ispred Narodne skupštine Srbije predstavlja najbrutalniji napad na državu, njene institucije i narodne poslanike, kao legitimno izabrane predstavnike srpskog naroda.” Kuburović je istakla da je to jednom rečju napad na građane Srbije. Kako je ocenila, najprimitivnije divljačko ponašanje, pozivi na linč i batinjanje političkih neistomišljenika jedina su ideologija Boška Obradovića i njegovih saboraca okupljenih oko SZS, koji sebe nazivaju političkom elitom. “Umesto da u Parlamentu, kao legitimnoj političkoj areni, na kulturan i civilizovan način odmeravaju političke snage i stavove, oni su se opredelili za potpuno neprihvatljiv način borbe – fizičke napade na predstavnike naroda i legitimno izabrane predstavnike Vlade Srbije”, naglasila je Kuburović.

 

Foto:”sns_srbija”

Kuburović je naglasila da to ne samo da predstavlja neprimereno i nedostojno ponašanje, već građanima šalje vrlo jasnu sliku o njima samima, a to je da je fizičko nasilje jedini metod političke borbe koji oni poznaju. “Nadležne instituticije treba hitno da reaguju na ovakve izlive nasilja i brutalnog narušavanja javnog reda i mira, i da ne dozvole da se građani Srbije i u jednom trenutku osećaju ugroženo od fašista poput Boška Obradovića i drugih pristalica SZS”, smatra Kuburović. Ona je dodala da je opozicija još jednom pokazala da nema nikakve adute za predstojeću izbornu trku i da je zarad jeftinih političkih poena spremna na sve, pa i na najgore nasilje. – objavljeno na Instagram profilu sns_srbija.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Srđan Kolarić:”Najsnažnije osuđujem sramotni i divljčki akt Saveza za Srbiju koji je samo još jedan u nizu dokaza da je nasilje jedina politika Obradovića, Đilasa i Jeremića. Niko nema prava da sprečava legitimno izabrane predstavnike naroda da obavljaju funkcije na koje su izabrani, a naročito ne primenjujući fizičku silu. Pozivam nadležne organe da zaustave agresivno i ekstremno ponašanje predstavnika Saveza za Srbiju i ne dozvole im da zgaze sve ljudske vrednosti, jer je brutalna upotreba sile nedopustiva u civilizovanom društvu. Građani Srbije ne žele da se fašizam vrati, mržnja i nasilje nam nisu potrebni, nama je potrebno da živimo u miru, u pristojnoj i modernoj Srbiji.”- napisao je na svom Instagram profilu.

 

Foto:” srdjankolaric”

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i član Predsedništva Srpske napredne stranke, Branislav Nedimović, izjavio je da je sinoćni incident ispred zgrade Predsedništva izraz nemoći dela opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju koji nema konkretne ideje i ne može da okupi ljude oko sebe. Nedimović ocenjuje da za postupke i ponašanje dela opozicije čiji su lideri Dragan Đilas i Boško Obradović “nema leka“ , ali da misli da će predstojeći izbori “biti vakcina“. “Još nemamo vakcinu protiv korone, a izgleda da nema ni protiv ovoga, ali mislim da za ovo nema druge vakcine osim izbora, to je ”narodna vakcina”, rekao je Nedimović.- objavljeno je na Instagram profilu #SNS #Srbija.

 

Foto:”sns_srbija”

 

 Komentari

komentara

Foto Instagram avucic Instagram avucic Instagram snssrbije
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.