PREDSEDNIK OPŠTINE VRAČAR: Nedeljković najavio niz projekata za naredne četiri godine

Novoizabrani predsednik beogradske opštine Vračar Milan Nedeljković najavio je više urbanističkih i infrastrukturnih projekata u naredne četiri godine u toj centralnoj gradskoj opštini, poput proširenja ulica, gradnje podzemnih garaža, uredjenja trgova.

– Jedan od velikih planova je i pretvaranje Njegoševe ulice u pešačku zonu sa posebnim parkingom u jednom nivou ispod cele ulice, kao i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa Gradićem Pejtonom, koji bi trebalo da postane umetnički centar. Uređenjem Slavije sa muzičkom fontanom i novim parkom na skveru ovaj kraj će postati potpuno drugačiji – rekao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, na Vračaru će uslediti gradnja tri podzemne garaže, i to u Skerlićevoj, ispod Beogradskog dramskog i na platou pored Kalenić pijace, što će doneti skoro 1.500 novih parking mesta.
U naredne četiri godine, prema njegovim rečima, biće uredjena Kalenić pijaca, proširena Ulica Bore Stankovića, a biće uradjen i pesnički skver na uglu sa Ulicom Mome Kapora.

– Ulice Makenzijeve i Cara Nikolaja sve do Crvenog krsta biće proširene u uredjene kao i preostali deo Južnog bulevara. Već naredne godine imaćemo projekat uređenja trga ispred Beogradskog dramskog pozorišta – rekao je Nedeljković, član Srpske napredne stranke i profesor na Medicinskom fakultetu, koji je za predsednika opštine Vračar izabran 8. jula.

Komentari su zatvoreni.