PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD RADOSLAV MARJANOVIĆ KRENUO SA RADOM PUNOM PAROM

0 453

Na inicijativu predsednika opštine Stari grad Radoslava Marjanovića održan je sastanak sa predstavnicima pet opštinskih udruženja koja se bave pitanjima starih – Opštinsko udruženje penzionera Starog grada, Crveni krst Stari grad, Asocijacija sporta, zdravlja i kulture „Dorćolijada“, Društvo za brigu o starim licima, Udruženje građana „Mimoza“ i Udruženje krematista „Oganj“ gde je prisustvovala i pomoćnica predsednika Maria Markov, zadužena za socijalna pitanja.

 

 

Foto: starigrad.org.rs

 

Predstavnici aktivnih starogradskih udruženja, koja se bave problemima ove kategorije stanovništva razgovarali su sa predsednikom GO Stari grad Radoslavom Marjanovićem o budućoj saradnji sa opštinom, kao i o problemima sa kojima se u poslednje vreme suočavaju, a to su nedostatak prostora za rad i okupljanje, finansiranje različitih programa, kao i nedovoljan broj volontera koji bi pomagali usamljenim i socijalno ugorženim najstarijim građanima.

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović najavio je bolju saradnju opštine Stari grad sa opštinskim udruženjima kroz osnivanje Senior centra, koji je osmišljen kao podrška najstarijim sugrađanima i koji će objediniti sve sadržaje i aktivnosti koje ova udruženja sprovode na opštini. Jedan od ciljeva Senior centra biće da za predstavnike trećeg životnog doba realizuje i sopstvene programe, koji imaju zadatak da aktiviraju lokalnu zajednicu u cilju poboljšanja kvaliteta života strarijih sugrađana.

„Kao lokalna samouprava želimo da svim penzionerima omogućimo da se na jednom mestu informišu o svim pravima koje imaju, a za koje možda nisu ni znali. Udruženjima ćemo omogućiti da zajedno sve građane informišu o svojim programima, a mi kao opština sa najvećim brojem penzionera, nastavićemo sa pružanjem usluga gerontodomaćica, majstora u kući, volontera, besplatnih pregleda u saradnji sa Domom zdravlja Stari grad, a pružaćemo i pomoć u komunikaciji sa republičkim i gradskim ustanovama radi ostvarivanja različitih prava“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović.-objavljeno starigrad.org.rs

 

Foto: starigrad.org.rs

 

Podsetićemo da su na drugoj po redu Skupštini Gradske opštine Stari grad, 24.8.2020.godine formirani  novi organi izvršne vlasti gde je za  predsednika Gradske opštine Stari grad većinom glasova  izabran Radoslav Marjanović, odbornik sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Tom prilikom predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović istakao je: „Tim koji ću voditi u naredne četiri godine baviće se, pre svega, brigom o građanima, a opština neće biti poligon za dnevnu politiku. Veliku pažnju ćemo posvetiti komunalnim problemima, uređenju zgrada i fasada, kao i čistoći naše opštine. U saradnji sa Gradom rešavaćemo problem parkiranja na Starom gradu i učestvovaćemo u izgradnji četiri podzemne garaže za koje već postoje projekti. Kao jedan o važnih infrastrukturnih projekata biće i izgradnja linijskog parka na mestu gde se nalazi stara pruga na Dorćolu koja više nije u funkciji. Prioritet je i unapređenje rada Uprave Gradske opštine, a jedan od prvih koraka biće uvođenje elektronske uprave, što će omogućiti i aktivno učešće građana u svim segmentima našeg zajedničkog rada“, istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Nakon samo par dana održan je predsednik opštine Stari grad održao je sastanak sa direktorima sedam starofradskih osnovnih škola, na kojem je bilo reči o prioritetima buduće saradnje Gradske opštine sa osnovnim školama koje se nalaze na njenoj teritoriji.

Na drugoj sednici veća predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović poželeo je dobrodošlicu starogradskim đacima prvacima gde je GO Stari grad tim povodom pripremila za 514 đaka prvaka isto toliko paketića za srećan polazak u školu.

 

 

 Komentari

komentara

Foto starigrad.org.rs starigrad.org.rs starigrad.org.rs
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.