Predsednik Izraela stigao u Beograd, svečani doček ispred “Palate Srbija”

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbija predsednika Izraela Ruvena Rivlina uz najviše državne i vojne počasti. To je prva poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji. 

Vučić i Rivlin će nakon razgovora održati zajedničku konferenciju za medije. Rivlina će primiti i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Tokom posete Rivlina Srbiji biće održana i ceremonija imenovanja ulice po Teodoru Herclu, ocu izraelske države, čiji su roditelji rođeni i živeli u Zemunu u vreme kada je taj deo Beograda pripadao Habzburškoj monarhiji.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Vučić je uoči dolaska Rivlina razgovarao sa izraelskom ambasadorkom Alonom Fišer Kam, istakavši da će predstojeći susret biti prilika da se unapredi politički dijalog, ekonomska saradnja i kulturne veze Srbije i Izraela.

Time bi se osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu.

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Ona je prenela i zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Herclu.

U intervjuu za Tanjug Fišer Kam izrazila je uverenje da će izraelski predsednik iskoristiti predstojeću posetu da izrazi nadu za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo, koje će zadovoljiti sve.

Izvor: Tanjug
Foto AP PHOTO/DARKO VOJINOVIĆ
Izvor/Autor BKTVNews

Vaša email adresa neće biti objavljena.