Pravilnim planiranjem do renovirane kuhinje

keramicke plocice

Renoviranje kuće ili stana može biti izazovan i stresan proces za sve članove domaćinstva. Bilo da renovirate svoj dom iz funkcionalnih, estetskih ili ekonomskih razloga, ovaj proces može biti veoma zahtevan. Renoviranje zahteva mnogo planiranja, rada i finansijskih ulaganja, a vaši ukućani će biti pod stresom zbog neizvesnosti koja prati ovaj proces.

Kada renovirate svoj dom, često morate da se suočite sa mnogim izazovima, kao što su izbor materijala, dizajn, izbor izvođača radova i troškovi koji se povećavaju kako posao napreduje. Pored toga, ukućani moraju da se naviknu na nove uslove, da se privremeno presele u drugi prostor ili da budu izloženi buci i prašini.

Kako planirati renoviranje kuhinje

Renoviranje kuhinje je značajan korak u osvežavanju vašeg doma i poboljšanju kvaliteta vašeg života. Ali nego što započnete bilo kakav posao u svojoj kuhinji, važno je dobro planirati i pripremiti se kako biste dobili najbolje rezultate. U ovaj plan morate uključiti sledeće: izbor stila i boja, izbor materijala za pločice i podove, kao i plan rada. U ovom članku ćemo vam pomoći da isplanirate renoviranje kuhinje korak po korak, tako da sve ide po planu i da dobijete kuhinju svojih snova.

Kako odabrati pravi stil i boje

Prvo razmislite o stilu koji želite da postignete. Da li želite modernu kuhinju minimalističkog dizajna ili tradicionalnu kuhinju toplih boja i drvenih elemenata? Kada birate stil, izaberite boje koje idu uz stil. Na primer, ako želite modernu kuhinju, izaberite neutralne boje poput bele, sive ili crne. Ako želite topliju atmosferu, izaberite boje poput braon, zelene ili crvene.

Da li su keramičke pločice odgovarajuće za vaše podove i zidove

Podne i zidne keramičke pločice u kuhinji bi trebale biti jedan od ključnih elemenata u vašem planu renoviranja. Prilikom izbora materijala za pločice i podove u kuhinji, važno je uzeti u obzir niz faktora, kao što su estetika, funkcionalnost, izdržljivost, ali i održavanje. Izaberite materijal koji je izdržljiv, dugotrajan i lak za održavanje. Keramičke pločice su oduvek bile popularan izbor za podove i zidove kuhinje, ali se u poslednje vreme za podove koriste i materijali kao što su vinil i linoleum. Pošto je kuhinja jedno od najprometnijih mesta u kući važno je odabrati materijal koji će biti otporan na ogrebotine, mrlje, vlagu i habanje. Ovom opisu najviše odgovaraju keramičke pločice i prirodni kamen.

Koji su koraci koje treba slediti

Kada se odlučite za stil i boje, i odaberete materijale za podove i pločice, slede koraci renoviranja. Prvo, potrebno je da izaberete kuhinjske ormare, aparate i druge kuhinjske dodatke koji odgovaraju stilu vaše kuhinje. Zatim možete nastaviti sa uklanjanjem starih pločica i podova, pripremom površine i ugradnjom novih materijala. Na kraju, postavljate kuhinjske ormare, uređaje i pribor za kuhinju.

Kako izračunati troškove i vreme potrebno za renoviranje

Renoviranje kuhinje može biti skup poduhvat, pa je važno odrediti budžet pre nego što započnete bilo kakav posao. Troškovi će varirati u zavisnosti od materijala, vrste kuhinjskih uređaja i pribora koje odaberete, kao i od toga da li radite sami ili angažujete profesionalce. Da biste izbegli neočekivane troškove, važno je izračunati sve potrebne materijale, uređaje koje kupujete i pribor za kuhinju, ali i da odredite cenu koju ste spremni da platite za sam rad majstora. Takođe, važno je uzeti u obzir količinu vremena potrebnog za renoviranje, kako biste bili sigurni da ste spremni za duži vremenski period bez kuhinje.

Alvos – Vaš pouzdan partner u renoviranju kuhinje

Ako odlučite da renovirate svoju kuhinju, odabir pravog dobavljača materijala može biti ključan za vaš uspeh. Alvos je kompanija koja se već dugi niz godina bavi distribucijom pločica za kuhinje i jedan je od najpouzdanijih dobavljača na tržištu.

Alvos nudi keramičke pločice i podne materijale visokog kvaliteta i konkurentnih cena. Pored toga, nude profesionalne usluge saveta i pomoći u odabiru materijala koji odgovaraju vašim potrebama.Više o njihovim proizvodima pogledajte ovde.