POŽAR U ZEMUNU LOKALIZOVAN Na terenu 40 vatrogasaca, dim i dalje KULJA

0 6,103

Požar koji je izbio sinoć u Ulici cara Dušana u Zemunu lokalizovan je jutros oko dva sata, a kako kažu u MUP-u, trenutno se radi na dogašivanju.

U magacinu fabrike još uvek kulja gust dim, a na terenu je i dalje 40 vatrogasaca, ekipa Hitne pomoći, policija, radnici “Gradske čistoće” i “Vodovoda”.

Vatrogasci i dalje na terenu
FOTO: RTS / SCREENSHOT
Vatrogasci i dalje na terenu

Prema izveštaju Hitne pomoći tokom gašenja požara šest vatrogasaca se “nagutalo” dima, kao i dvoje građana od kojih je jedan (43) zadobio opekotine prvog i drugog stepena.

Slika od noćas je bila stravična
FOTO: RTV PINK / SCREENSHOT
Slika od noćas je bila stravična

– Vatrogasac starosti 43 godine pretrpeo je opekotine prvog i drugog stepena, ali nije odveden na dalje lečenje, a drugi, 39 godina star, ima opekotine grudnog koša prvog stepena i prebačen je u Urgentni centar – rekli su iz Hitne pomoći.

Požar je zahvatio dva magacina nameštaja i građevinske plastike u Zemunu. Kako navode vatrogasci, u magacinu koji je goreo nalazili su se plastika, boje i lakovi koji su lako zapaljivi materijali.

Više od 60 vatrogasaca gasilo je požar, koji je lokalizovan posle više od četiri sata borbe sa vatrenom stihijom.

Dim i dalje kulja na sve strane
FOTO: RTS / SCREENSHOT
Dim i dalje kulja na sve strane

– Pripadnici Sektora za vanredne situacije jutros su oko 4.00 lokalizovali požar, koji je sinoć oko 22 sata izbio u Zemunu i zahvatio magacinske i proizvodne pogone više firmi, površine oko 3.600 kvadrata. Na intervenciji gašenja požara bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo. Osim pripadnika MUP-a, na licu mesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizacija“. U ovom trenutku na licu mesta oko 30 vatrogasaca i deset vozila vrše dogašivanje požara – saopštili su iz MUP-a Srbije.

IZMENJEN GRADSKI PREVOZ, ISKLJUČENA STRUJA

Zbog požara su izmenjene sledeće linije javnog gradskog prevoza: 73, 84, 702, 703, 704, 705, 706 i 707. U tom delu Zemuna i dalje nema struje.Komentari

komentara

Foto RTS / SCREENSHOT
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.