Potrudićemo se da pomognemo i da plate budu još veće! /VIDEO/

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku rada proizvodnog pogona fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka

 

Predsednik se obratio velikom broju okupljenih građana, i zahvalio im na izuzetnom dočeku.

Mislim da ste videli šta smo uradili u prethodnih dva i po meseca, deo puta koji je urađen zaista liči na najrazvijenije delove zapadne Evrope i veoma sam srećan što to tako izgleda – rekao je predsednik i istakao da će Dunavska magistrala biti “kao nova”.

 

Obećali smo fabriku ljudima za dva i po meseca, zahvalan sam što dva dana pred Vidovdan možemo da je otvorimo, a radiće i više žena.

Vučić je istakao da mu je rečeno da je ovom mestu potreban i vrtić.

– Ako budemo imali više dece, imamo budućnost ovde, onda vam ja obećavam i vrtić.

– Sve najbolje želim vama i vašim porodicama, više smo uložili u Rudnu Glavu tokom proteklih nekolimo meseci nego tokom proteklih 70 godina. Živela Rudna Glava, živeo Majdanpek, živela Srbija – rekao je Vučić.

Tokom obraćanja okupljenima u fabričkom pogonu predsednik je radnicama saopštio vest zbog koje je dobio veliki aplauz.

Naime, predsednik je najavio povećanje plata zaposlenima u pogonima Jumka.

– Ako sada imate platu 34, 35 hiljada, mi ćemo se potruditi da pomognemo da već imate još 38 hiljada, i da to već bude od sledećeg meseca. Da može još malo bolje da se živi – najavio je predsednik, nakon čega je usledio aplauz.

Više od hiljadu građana Rudne Glave sa radošću je dočekalo predsednika Vučića.

Predsednik je, pre otvaranja, razgovarao sa meštanima i istakao da je u ovom kraju urađeno dosta od prošlog sastanka.

– Dosta smo uradili ovde. Kao kroz Švajcarsku da prolazite – rekao je Vučić.

On se obratio kineskim radnicima i kompaniji Ziđin i poželeo im da “ostanu ovde 100 godina i da uspešno rade”.

– Pokušali su da unište kineze u trgovini čelikom i bakrom, a sada zavise od njih jer kontrolišu gotovo 70 odsto te industrije – rekao je predsednik i dodao da je cena kineskog bakra otišla sa 5.000 na skoro 10.000 po toni.

Vučić je takođe govorio o budućim projektima sa predstavnikom kineske kompanije i ukazao na to da je neophodno da se poštuju svi ekološki propisi.

Predsednik je i zamolio kinesku kompaniju da podigne plate radnicima, što će i biti učinjeno.

– Prosečna plata u Ziđinu 98.000 do kraja godine.

Novi pogon vranjanske kompanije “Jumko” u Rudnoj Glavi, površine oko 1.000 kvadratnih metara, izgrađen je od temelja za svaga dva i po meseca, izjavila je za Tanjug pi-ar kompanije Gordana Savić.

– U ovaj pogon ”Jumko” je uložio blizu milion evra, a u njemu će u dve smene raditi 80 žena koje će se baviti šivačkim poslom. Njih 29 je bilo na obuci u Vranju, i one će obučiti preostale radnice, ali će uz njih biti i naši tehnolozi iz Vranja. Proizvodni program je kao i u svakoj ”Jumkovoj” fabrici, konfekcija i uniforme za snage bezbednosti – precizirala je Savićeva.

Foto: V.J.
Foto Tanjug
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.