Potresni prizori nakon paklene noći na Novom Beogradu

0

Jedan vatrogasac lakše je povređen tokom višesatne borbe sa požarom koji je sinoć izbio u kineskom tržnom centru u bloku 70 na Novom Beogradu.

Nakon skoro 10 sati neumorne borbe vatrogasaca, požar je jutros stavljen pod kontrolu, ali ekipe i dalje dežuraju jer će njegovo gašenje trajati još nekoliko dana.

Na terenu je bilo 50 vozila i 125 vatrogasaca.

Foto: Zoran Sinko

Jutros se i dalje može videti gust oblak dima, a RTS prenosi da se jutros unutar jednog lokala u kineskom tržnom centru zapalila se velika mašina sa uljem.

Foto: Zoran Sinko
Foto: Zoran Sinko

“Samo dogašivanje ovog prostora trajaće danima zbog vrste robe koja see nalazi unutra – tu je puno organskih materija tj plastike pre svega koja će se paliti i narednih nekoliko dana ali, naše ekipe će biti tu sve vreme, spremne da u svakom trenutku te male požare pogase da bi se kasnije moglo ići u rekonstrukciju objekta”, objašnjava Majstorović.

Foto: Zoran Sinko
Foto: Zoran Sinko
Foto: Zoran Sinko
Foto: Zoran Sinko

 

Ističe da je ovo jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela u delo. Na terenu je bilo 50 vozila i 125 vatrogasaca.

“Mi smo intervenisali ovoga puta možda sa najvećim snagama u istoriji Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd. Imali smo na terenu 50 vozila i 125 pripadnika na licu mesta, oni su još uvek tu i biće duži vremenski intervala. Gradske službe su nam pomogle u dopremanju vode koja je preko potrebna za gašenje ovakvih požara”, navodi Majstorović.

Foto: Zoran Sinko
Foto: Zoran Sinko
Foto: Zoran Sinko

Na licu mesta se mogu videti i vlasnici lokala koji pokušavaju da spasu bar delove onoga što je preživelo vatrenu stihiju.

Foto Zoran Sinko
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.