Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Rakovici volontere i pripadnike MUP-a

0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Rakovici volontere i pripadnike MUP-a koji pomažu najstarijim sugrađanima i tom prilikom pozvao sve građane Srbije da poštuju mere koje donosi Vlada Srbije, jer jedino tako štitimo živote.

 

„Došao sam u Rakovicu da se zahvalim, ne samo ljudima koji svakodnevno obilaze Beograđane koji žive u ovoj opštini, već simbolično svim volonterima, policajcima i vatrogascima u Srbiji. Oni rade ogroman posao, njihova suština je da pomognu našim najstarijim sugrađanima“, rekao je Stefanović, apelujući na sve građane da što manje izlaze iz kuća i dodavši da će se volonteri truditi da brzo dođu do svakog kome je potrebna hrana ili pomoć.

Foto: mup.gov.rs

Ministar Stefanović je poručio da kol centri imaju stotine poziva svakog dana, među kojima su najčešće pozivi za dostavu hrane i osnovnih životnih potrepština. „Trudimo se da i kroz mere psihološke prevencije i sve druge mere pomognemo onim ljudima koji se nalaze u izolaciji. Naravno, vrlo važno je da shvate da se ove mere donose da zaštite njihove živote, vrlo je važno da poštuju odredbe i mere koje donosi Vlada Republike Srbije“, naveo je Stefanović. Ovom prilikom, ministar je pohvalio građane koji su se prijavili za volontiranje tokom vanrednog stanja i koji uz jedinice policije, vatrogasce i lokalne samouprave, pomažu da ova akcija što lakše prođe. „Bez svih tih ljudi mi ovo ne bismo uspeli.

Foto: mup.gov.rs

Zato ogromna zahvalnost svima koji su danas uključeni u svakoj opštini u Srbiji, koji rade u kol centrima i volonterima koji dostavljaju hranu.

Foto: mup.gov.rs
Foto: mup.gov.rs

Zahvalnost i za sve one koji na terenu pomažu da ova situacija prođe što lakše za naš narod“, poručio je Stefanović.

Foto mup.gov.rs
Izvor/Autor МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Vaša email adresa neće biti objavljena.