POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE ZORANA MIHAJLOVIĆ: “SRBIJA NIJE STALA”

0 879

Najmodernija laboratorija i najmodernije mesto odakle će se upravljati brzom prugom.

 

Foto: “mgsi.gov.rs”

“Srbija nije stala. Danas sam zajedno sa generalnim direktorom Kineskih železnica za Srbiju Hu Sjaojungom i saradnicima obišla laboratoriju ove kompanije u kojoj se nalazi sistem za kontrolu izgradnje brze pruge #belgrade #budapest . Imala sam i prilike da u simulatoru voza prođem ovom deonicom na kojoj će se građani voziti brzinom do 200 km na sat. U pitanju je najmodernija laboratorija i odakle će se upravljati brzom prugom. Kineska kompanija radi na deonici od #beograd do #starapazova i do kraja godine ova deonica će biti završena. Na jesen sledeće godine biće završena deonica do #novisad . Zahvalila sam se kineskom narodu? i državi?? na pomoći tokom epidemije #covid19 Srbiju i NR Kinu karakterišu snažno čelično prijateljstvo, ljubav dva naroda i partnerska saradnja #vladasrbije #zoranamihajlovic” objavila je na ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović na svom Instagram profilu.

 

 

View this post on Instagram

 

#srbija❤️nijestala ????? Danas sam zajedno sa generalnim direktorom Kineskih železnica za Srbiju Hu Sjaojungom i saradnicima obišla laboratoriju ove kompanije u kojoj se nalazi sistem za kontrolu izgradnje brze pruge #belgrade #budapest Imala sam i prilike da u simulatoru voza prođem ovom deonicom na kojoj će se građani voziti brzinom do 200 km na sat. U pitanju je najmodernija laboratorija i odakle će se upravljati brzom prugom. Kineska kompanija radi na deonici od #beograd do #starapazova i do kraja godine ova deonica će biti završena. Na jesen sledeće godine biće završena deonica do #novisad Zahvalila sam se kineskom narodu? i državi?? na pomoći tokom epidemije #covid19 Srbiju i NR Kinu karakterišu snažno čelično prijateljstvo, ljubav dva naroda i partnerska saradnja #vladasrbije #zoranamihajlovic

A post shared by Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) on

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović danas je napunila 50 godina i prilikom obilaska glavne laboratorije za ispitivanje brze pruge Beograd – Budimpešta, direktor Kineske železnice, Hu Sjaojung priredio je iznenašenje prelep buket cveća i čestitao rođendan.

 

Foto: “zorana_dpm”

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla: “Ova laboratorija je mozak buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte .U pitanju je najmodernija laboratorija i najmodernije mesto odakle će se upravljati brzom prugom. Danas na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada radi najviše radnika, njih 1.533. U julu će biti završen desni kolosek na deonici do Stare Pazove, do kraja godine i cela ta deonica. A krajem avgusta sledeće godine putovaćemo od Beograda do Novog Sada brzim vozom od 200 kilometara na sat”.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da  Srbija planira da gradi brzu prugu od Beograda do Niša, te da očekuje da sledeće godine krene realizacija tih planova.

“Srbiju i NR Kinu povezuju snažno prijateljstvo, ljubav dva naroda i partnerska saradnja dodala je Mihajlovićeva i  zahvalila se kineskom narodu na pomoći tokom epidemije korona virusa.

Hu Sjaojung je zahvalio potpredsednici Vlade na podršci i pomoći u realizaciji ovog važnog projekta.

Izvor:mgsi.gov.rsKomentari

komentara

Foto mgsi.gov.rs mgsi.gov.rs Instagram zorana_dpm
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.