POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE I MINISTARKA GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE ZORANA MIHAJLOVIĆ:“POČETAK NOVOG PUTOVANJA ZA AERODROM „NIKOLA TESLA“

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas sa generalnim direktorom beogradskog aerodroma Fransoom Berizom radove na modernizaciji i proširenju Aerodroma “Nikola Tesla”.

 

Foto:” Kabinet mgsi”

Tom prilikom potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović istakla je : „Ovo je početak novog putovanja za Aerodrom „Nikola Tesla“  i da je veoma ponosna što koncesionar realizuje investicioni plan, na modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”  što obuhvata i novi toranj za SMATS-a čija  vrednost radova iznosi 60 miliona evra.

 

 

“Koncesionar će u narednih 20 godina uložiti više od 700 miliona evra samo u investicije na aerodromu Nikola Tesla. To je važno za naš vazdušni saobraćaj i za našu zemlju, jer znači razvoj našeg aerodroma”, istakla je Mihajlović.

Foto:”Kabinet mgsi”
Foto:”Kabinet mgsi”

“Ali danas je takođe, značajan dan jer  imam nekoliko dobrih vesti u svemu ovome što nam se dešavalo u proteklih dva meseca jer  ima i nečega čime možemo da se pohvalimo,  odnosno da obradujemo građane Srbije, a to je da će  od 18. maja početi letovi sa aerodroma “Nikola Tesla”, kada će srpska aviokompanija Er Srbija početi da leti na četiri destinacije: London, Frankfurt, Cirih i Beč.” Ono što je za mene jako značajna i lepa vest to je da ni jedan zaposleni na aerodroma “Nikola Tesla”, “Er Srbiji” nije oboleo od virusa COVID 19 i to pokazuje da su uprave  vodile računa i da su se pridržavali mera Vlede Republike Srbije.- rekla je Mihajlovićeva.

Takođe, iznela je još nekoliko dobrih vesti za građane Srbije : “Važno je da kažemo i da je ovo gradilište radilo sve vreme vanrednog stanja, što je od velikog značaja za naš privredni razvoj i dane koji slede”

Foto:” Kabinet mgsi”

Generalni direktor „Aerodroma Beograd d. o. o.“, Fransoa Berizo, izjavio je: ,,Radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma „Nikola Tesla“ se od početka godine odvijaju bez većih prekida, i tokom vanrednog stanja uz poštovanje svih preporuka i bezbednosnih mera nadležnih. U ovom trenutku veliki radovi teku na nekoliko lokacija, uključujući proširenje fingerskog hodnika C, što će povećati kapacitet aerodroma, koji će postati komforniji i funkcionalniji za putnike i avio-kompanije. U toku su i radovi na proširenju platforme, kako bismo omogućili da se parkira veći broj aviona istovremeno. Procenjena vrednost ovih radova je skoro pet milijardi dinara. Želja nam je da u narednom periodu ponudimo još bolje iskustvo boravka za naše putnike i partnere, kao i da značajno unapredimo nivo usluge i ponude sadržaja na aerodromu.“Komentari

komentara

Foto Kabinet mgsi Kabinet mgsi Kabinet mgsi
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.