Posle STENE ZA PENJANJE u Košutnjaku će uskoro početi gradnja DVORANE ZA BORILAČKE SPORTOVE

0 1,156

Velika prašina se podigla zbog gradnje veštačke stene za sportsko penjanje u Košutnjaku.

 

Naime, mnogi su zbog nedostatka adekvatne table sa informacijama pomislili da se prostor odmah pored atletskog stadiona, odnosno hotela “Trim”, priprema za neki kafić ili restoran, i da je u pitanju divlja gradnja.

Stena za penjanje
FOTO: REPUBLIČKI ZAVOD ZA SPORT / PROMO
Stena za penjanje

Na kraju se ispostavilo da je sve legalno, da je investitor Republički zavod za sport, ali i da je cena dve profesionalne stene više od 140 miliona dinara ili skoro 1,2 miliona evra! Jedna će biti tzv. boulder stena, dok će se druga koristiti za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje. Završetak svih radova predviđen je za proleće ove godine.

Međutim stena za penjanje je samo mali deo onoga što uskoro počinje da se gradi ove godine u Košutnjaku, a mnogo ambiciozniji i veći projekat je izgradnja multifunkcionalne dvorane za borilačke veštine.

Prema projektu koji je delo novog gradskog urbaniste Marka Stojčića, planira se izgradnja savremene multifunkcionalne dvorane za borilačke sportove, površine 10.000 kvadratnih metara. Sale za borenje biće namenjene razvoju tekvonda, rvanja, džudoa i karate sporta.

FOTO: RZSPORT.GOV / PRIVATNA ARHIVA

U nekim daljim planovima je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena površine 5.000 kvadrata, kao i atletskog stadiona sa šest staza.Komentari

komentara

Foto RZSPORT.GOV / PRIVATNA ARHIVA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.