POLICIJA POKAZALA ŠTA SVE MOŽE! Pogledajte SPECIJALNE TEHNIKE, dokazali da su građani Srbije sa njima BEZBEDNI! VIDEO

0 5,693

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dan policije obeležen je danas svečanim sečnjem slavskog kolača u ime obeležavanja slave – Svete Trojice, nakon čega je u 11 časova odžana centralna manifestacija na platou ispred Palate „Srbija“.


Na manifestaciji su pripadnici Unutrašnjih poslova izveli pokazne vežbe i dokazali da je srpska policija spremna da u svakom trenutku zaštiti građane.

Tehnike spuštanja iz helikoptera

Pripadnici specijalne antiterorističke jedinici izveli su taktičku vežbu u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom MUP-a. Prikaz obuhvata izvođenje specijalnih alpinističkih tehnika desantiranja iz helikoptera.

printscreen RTS

Simulirana borba s napadačem

Kroz dogovorenu borbu simulirana je odbrana od udaraca rukom i nogom. Tehnikama samoodbrane demonstrirana je odbrana od padova, pretnje pištoljem, obuhvata, napada nožem i napada opasnim predmetom uz maksimalnu kontrolu lica.

Prikazna je i upotreba službene palice – tehnike vođenja prema licu koje je u zaštitnoj opremi koja se koristi u obuci polaznika.

printscreen RTS

Prikazani karate udarci i tehnika padanja

Polaznici su prikazali karate tehnike – udarci rukom i nogom kao i odbrana od udaraca.

Lomljenjem daske prikazuje se preciznost udarca nogom.

Usledilo je izvođenje džudo tehnika i padovi koji su preduslov bacanja sa akrobatskim elementima, što je takođe izvedeno ispred Palate “Srbija”.

printscreen RTS

Vežba Pištolj-kate

Veštine koje su stekli tokom obuke ispred Palate “Srbija” prikazuju polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Polaznici su prikazali borilačke veštine pod nazivom Pištolj-kate, koja predstavlja kombinaciju karate tehnika i stavova za gađanje vatrenim oružjem. To su demonstrirali kroz borbu sa zamišljenim protivnikom.Komentari

komentara

Foto printscreen RTS
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.