Policajku ubila struja dok je ‘rudarila’ kriptovalutu, muž našao telo! Neverovatna tragedija u Beogradu!

0

Maja M. nastradala od strujnog udara dok je na terasi nameštala kabl računara kojim je ‘rudarila’ itirijum * Telo našao njen muž Bojan M. kad se vratio s posla * Oboje su zaposleni u MUP-u

 

Policajka Maja M. poginula je preksinoć od strujnog udara na terasi porodičnog stana u beogradskoj opštini Zvezdara. Nesrećnu ženu ubila je struja dok je nameštala kabl na računarima kojima je ‘rudarila’ kriptovalutu itirijum.
Majino telo na terasi pronašao je njen muž Bojan M., koji je takođe zaposlen u MUP-u.

Nisu krili

Maja i Bojan nisu krili od komšija da “rudare” kriptovalute, jer nama to nije smetalo, a nije ni protivzakonito
Komšija

 

Uzalud je dozivao

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, neverovatna tragedija dogodila se u utorak u kasnim popodnevnim satima u zgradi u Ulici braće Ribnikar.
– Bojan se tog dana više puta telefonom čuo sa suprugom Majom i ona mu je u jednom od tih razgovora rekla da završava posao oko 15.30 i da ide pravo u stan. On se, međutim, malo duže zadržao na poslu, pa je pokušao da pozove Maju kako bi joj rekao da kasni, ali ona mu se nije javila. Bojan je zatim još nekoliko puta pokušao da pozove suprugu, ali pošto mu se ona i dalje nije javljala, zabrinuo se i krenuo ka stanu – objašnjava naš sagovornik.

Informer/Pixabay/Shutterstock Zgrada u kojoj je živela stradala policajka

Prema njegovim rečima, Bojan je zatekao otključana vrata stana i odmah je počeo da doziva Maju, ali ona se nije odazivala. Nije je bilo ni u dnevnoj ni u spavaćoj sobi, pa je pokušao još jednom da je pozove telefonom. Njen mobilni je zazvonio u kuhinji, ali od Maje nije bilo ni traga ni glasa.
– Zabrinuti čovek je tek tad otišao na terasu, gde su dva računara za ‘rudarenje’ kriptovaluta, i tamo je zatekao suprugu kako leži bez svesti. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali Maji nije bilo spasa. Kako su pokazali prvi rezultati iz istrage, preminula je od strujnog udara, najverovatnije dok je pokušavala da namesti kabl računara – ispričao je izvor iz istrage i dodao da je Majino telo prevezeno na obdukciju.

Majin i Bojanov komšija, kog su reporteri Informera juče zatekli u Ulici braće Ribnikar, kaže da je u utorak po podne bio u svom stanu kada je čuo da je nešto puklo. Međutim, pomislio je da je Maji ili Bojanu pao na pod neki težak predmet.
– Nešto kasnije, predveče, čuo sam Bojana kako doziva Maju, a da se nešto strašno dogodilo, shvatio sam tek kada su ispred zgrade stigli policija i Hitna pomoć. Ne mogu da verujem da je Maju ubila struja – kazao je šokirani komšija.

Kako je dodao, Bojan i Maja su stalno držali otvorene prozore na zastakljenoj terasi, jer računari za “rudarenje” kriptovaluta mnogo greju tu prostoriju.
– Njih dvoje nisu krili od komšija da “rudare” kriptovalute, jer nama to nije smetalo, a nije ni protivzakonito iako su oboje zaposleni u MUP-u. I Maja i Bojan su uvek bili korektni, žao mi je što ih je zadesila ta tragedija – rekao je komšija.

Virtuelna imovina


Inače, kriptovaluta je virtuelna imovina, koja se može unovčiti u specijalizovanim menjačnicama ili na berzi. Postoji mnogo vrsta kriptovaluta, a među najpopularnijima su bitkoin i itirijum. Mašine-računari, koji se koriste za “rudarenje” kriptovaluta troše mnogo struje i potrebne su savremene i skupe grafičke kartice.

Cena kriptovaluta je vrlo nestabilna na tržištu i nema preciznih podataka o tome koliko se ljudi u Srbiji bavi njihovim “rudarenjem”. Podsetimo, kriptovalute često koriste i kriminalni klanovi za nabavku droge ili oružja jer je tim transakcijama teško ući u trag.

Rudarenje nova moda u Srbiji

Itirijum je kriptovaluta koja je stekla veliku popularnost u svetu, ali u Srbiji, jer ga je lakše “rudariti” nego bitkoin. Međutim, i vrednost itirijuma je dosta manja i trenutno je oko 3.000 dolara, dok bitkoin dostiže vrednost i do 50.000 dolara. Oprema za rudarenje itirijuma je prilično skupa i kreće se i do 8.000 evra po jednoj mašini-računaru. Ta mašina se sastoji od nekoliko savremenih i skupih grafičkih kartica, a jedan itirijum se može “izrudariti” za nekoliko meseci.

Foto Informer/Pixabay/Shutterstock
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.