Pogledajte kako moćno izgledaju renovirane beogradske saobraćajnice iz vazduha (VIDEO)

0

Posle 180 dana radova, vozila su se vratila na stare trase u novom ruhu, a prema ocenama vozača, nije da je baš sve išlo “glatko”. Tome je verovatno doprinela i kiša i vlažni kolovozi

Siniša Mali, Nikola Nikodijević, rekonstruisane ulice

U Beogradu su u sredu za saobraćaj otvoreni Trg Slavija i rekonstruisane ulice – Ruzveltova i Bulevar oslobođenjaPosle šest meseci, vozila su se vratila na rekonstruisane trase, a prema ocenama vozača, nije da je baš sve išlo “glatko”. Tome je verovatno doprinela i kiša i vlažni kolovozi.

 

Pogled na nove saobraćajnice iz vazduha:

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, radovi su urađeni temeljno i ozbiljno, promenjene su sve instalacije, napravljena je nova traka u Bulevaru.

– Slavija je protočnija, pešački prelazi nisu više na samoj Slaviji, kao ni stanice, ulazak u sam kružni tok će biti protočniji, neće biti zaustavljanja vozila. U Ruzveltovoj je urađena biciklistička staza, kao i u Bulevaru oslobođenja – rekao je on.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su tri saobraćajna čvora u gradu – Mije Kovačevića i Ruzveltovu, Trg Slavija i Bulevar oslobođenja, koji su nakon višemesečne rekonstrukcije pušteni u saobraćaj u ranim jutarnjim satima.

Gradonačelnik Siniša Mali se, povodom puštanja u saobraćaj Ruzveltove ulice, Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, tim saobraćajnicama provozao tramvajem.

Foto: Beoinfo

Kako je tom prilikom podsetio, prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je startovala i rekonstrukcija Trga Slavija.

– Tri veoma važne saobraćajnice završene su u rekordnom roku. Potpuno je obnovljena vodovodna mreža i postavljena nova kontaktna mreža, a Beograd je dobio tri kilometra novog asfalta. Zahvaljujem Beograđanima na strpljenju, ali i radnicima koji su bili angažovani i po kiši i po velikim vrućinama. Drago mi je što je domaće preduzeće obavilo sve radove, čime pokazujemo da građevinska industrija može da se oporavi, te da i po kvalitetu i po rokovima ispuni ono što grad želi – rekao je Mali.

Gradonačelnik je odmah najavio i nove radove za sledeću godinu i rekonstrukciju četiri velike saobraćajnice u centru grada.

 

Foto Beoinfo
Izvor/Autor Telegraf

Vaša email adresa neće biti objavljena.