Počinju obaveze na fakultetima, u Beograd stiglo više od 500 akademaca

0 5,731

Od danas će mere ograničenja uvedene zbog epidemije koronavirusa biti dodatno ublažene. U vrtiće će moći sva deca, ne samo ona čiji roditelji donesu potvrdu da moraju da rade. I studentima počinju obaveze na fakultetima pa su otvoreni i studentski domovi.

 

U beogradske studentske domove stiglo je više od 500 akademaca. Na ulasku, ali i svakom spratu, informacije o preventivnim merama.

Student Mašinskog fakulteta UB Mihajlo Stanojević kaže da se iznenadio jer nije očekivao toliki nivo bezbednosti. 

Studentkinja Mašinskog fakulteta UB Cveta Babić kaže da su uneli stvari i da je soba čista i dezinfikovana.

Vratili su se u potpuno bezbedne objekte. Nije veliki broj studenata za sada, što govori o tome da su oni ipak odgovorni i dolaze samo oni studenti koji u narednom periodu imaju obaveze na visokoškolskim ustanovama”, ukazuje Goran Minić, direktor Studentskog centra Beograd.

Studenti su zahteve za dodatne ispitne rokove uputili Ministarstvu i Univerzitetu.

 

Na našem Univerzitetu se još od marta priča o tom dodatnom ispitnom roku zbog samog skraćivanja nastave i same Univerzijade, koja je trebalo da se održi, tako da smo dobili garancije da će svi ispitni rokovi biti oržani i da će biti održani u pravovremenim razmcima”, navodi Margareta Smiljanić, predsednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

RINA

Fakulteti će shodno svojim specifičnostima organizovati praksu.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović objašnjava da Medicinski i Stomatološki fakultet zaista imaju specifične okolnosti.

 

Ideja je da urade šta mogu, sa onlajn prikazom praktičnih vežbi, a sa druge strane da u sledećem semestru pojača praktičan rad studenata”, dodaje rektorka.

Na ispite, kao i na prijemne ispite, dolaziće se sa maskama i zaštitnom opremom.

Prilagodićemo broj prisutnih studenata kako u laboratoriji za nadoknadu laboratorijskih vežbi tako i za vreme odvijanja ispitnih aktivnosti”, kaže Nenad Pavlović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Studentkinja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Andrijana Mladenović očekuju obaveze već od ponedeljka jer se nastavlja prekinuti martovski ispitni rok.

I ostali domovi u Srbiji otvorili su vrata akademcima, kako bi nesmetano nastavili školovanje.Komentari

komentara

Foto MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.