POČINJE PRIJAVA ZA NOVIH 5.000 DINARA OD DRŽAVE! Vlada Srbije obezbedila 150 miliona za POMOĆ GRAĐANIMA

0

Ministarka turizma Tatjana Matić saopštila je da će od sutra biti omogućene prijave građana za dodatne vaučere od 5.000 dinara za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 150 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, a zatim je rebalansom budžeta Vlada Srbije predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

Zbog velikog interesovanja građana nadležno ministarstvo obezbedilo je i dodatnih 150 miliona dinara za novih 30.000 vaučera.

– Resorno ministarstvo je odgovorilo na veliko interesovanje građana i podsticajna mera u vidu turističkih vaučera veoma će značiti kako građanima, tako i oporavku i razvoju domaćeg turizma u post-kovid periodu – istakla je Matić.

Navela je i da je za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.230 ugostiteljskih objekta u Srbiji i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

(Kurir.rs/Telegraf)

Foto Profimedia
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.